Ψεύτικα τα όπλα στην παρέλαση της Βόρειας Κορέας;

Τελικά, τι όπλα έχει η Β. Κορέα; Αμερικανός στρατιωτικός ο οποίος μελέτησε τη μεγάλη παρέλαση υποστηρίζει πως πολλά από αυτά που φάνηκαν στους δέκτες είναι ψεύτικα! 

Μιλώντας σε αμερικανικά ΜΜΕ, το πρώην στέλεχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Μάικλ Πρίτζεντ ανέφερε ότι τα περισσότερα από τα όπλα που χρησιμοποίησαν στην παρέλαση οι Βορειοκορεάτες είναι ψεύτικα....
Επίσης σημείωσε ότι τα γυαλιά ηλίου που φαίνονταν κάθε άλλο παρά είναι βαλλιστικά ασφαλείας καθώς δεν πληρούν τις προδιαγραφές για μάχη. Αντίθετα, είναι κατάλληλα μόνο για την παραλία.

"Με αυτή την παρέλαση ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στον κόσμο, δεν είχε να κάνει με την αποτελεσματικότητά τους στη μάχη" δήλωσε ο Πρίτζεντ στο αμερικανικό δίκτυο Fox News.

H κατά τα άλλα μεγαλειώδης παρέλαση στην πρωτεύουσα της Πιονγκγιάνγκ πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου, με αφορμή την επέτειο των 105 χρόνων από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππού του σημερινού ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στις φωτογραφίες εμφανίζονται βορειοκορεάτες κομάντο με καλάσνικοφ που έχουν ενσωματωμένους εκτοξευτές χειροβομβίδων με τον Πρίτζεντ να δηλώνει ότι οι «εκτοξευτές χειροβομβίδων» είναι «ελικοειδείς» γεμιστήρες, οι οποίοι μάλιστα είναι ελαττωματικοί, καθώς συχνά κολλάνε.

Ο Πρίτζεντ τονίζει ακόμα ότι πολλά από τα αξεσουάρ που φορούν οι στρατιώτες της κομμουνιστικής χώρας απέχουν πολύ από να θεωρηθούν στρατιωτικών προδιαγραφών.

Στη συνέχεια, υπάρχουν τα βλήματα που οι στρατιώτες συνδέουν στις κάννες των όπλων τους. «Αυτά τα όπλα είναι γελοία επειδή μπορείτε να δείτε το πλαστικό πάνω από την κάννη» αναφέρει. «Και τα χρωμιωμένα όπλα είναι πιθανότατα… βαμμένα» δηλώνει.

Σημειώνεται πάντως ότι ο πρώην αξιωματούχος παραδέχεται ότι η Πιονγκιάνγκ έχει τέτοια όπλα στο οπλοστάσιό της, ωστόσο δηλώνει ότι τα ρουκετοβόλα στην παρέλαση ήταν παιχνίδια για να αποφευχθεί πιθανή… απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

«Ο Κιμ δεν θα ήθελε να εκτοξευτεί κανένα στο βάθρο των επισήμων» αναφέρει χαρακτηριστικά.