Με όργιο στρατιωτικής προπαγάνδας απαντά ο Κιμ στον Τραμπ

Επίδειξη δύναμης από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά τα «επιθετικά» tweets του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να επιθεωρεί χαμογελαστός τα στρατεύματά του και στη συνέχεια να παρακολουθεί τις επίλεκτες δυνάμεις του καθώς μετέχουν σε μεγάλη στρατιωτική άσκηση.... 


inner


Την ίδια ώρα εντείνονται οι φόβοι ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για μια νέα πυρηνική δοκιμή. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να γίνει αύριο Σάββατο, ώστε να συμπέσει με την εθνική εορτή της «Ημέρας του Ήλιου» και τη συμπλήρωση 105 χρόνων απ' τη γέννηση του ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ. 

Σε δορυφορικές λήψεις, τις οποίες έδωσαν χθες στη δημοσιότητα η Airbus Defense & Space και η ομάδα αναλυτών 38 North που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Πιονγιάνγκ, καταγράφονται κινήσεις προετοιμασίας στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών Punggye-ri στη Βόρεια Κορέα 

inner

inner


Σε αυτό το κλίμα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χαν Σονγκ Ριόλ κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο ότι προκαλεί έναν «φαύλο κύκλο» εντάσεων και προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην προκαλέσει στρατιωτικά τη χώρα του. 

«Αν το επιλέξουν θα πάμε σε πόλεμο», είπε. 

Ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου για τον Αφοπλισμό και την Ειρήνη του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας με ανακοίνωσή του καταδικάζει την Ουάσιγκτον για τον βομβαρδισμό στη Συρία, ενώ παράλληλα ζήτησε να υπάρξει «ειρήνη μέσω της ισχύος». 
inner
inner

«Οι ΗΠΑ εισάγουν στην κορεατική χερσόνησο, μια από τις πιο θερμές περιοχές του πλανήτη, τεράστια στρατηγικά, πυρηνικά στοιχεία, απειλώντας σοβαρά την ειρήνη και την ασφάλεια της χερσονήσου και ωθώντας την κατάσταση εκεί στα πρόθυρα πολέμου», μετέδωσε το πρακτορείο KCNA. 

«Αυτό έχει προκαλέσει μια επικίνδυνη κατάσταση στην οποία ενδέχεται να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή στη χερσόνησο θερμοπυρηνικός πόλεμος και αποτελεί σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», προσθέτει η ανακοίνωση.