Ποινές φυλάκισης για τους υπεύθυνους της εφημερίδας «ΓΑΥΡΟΣ» - Δείτε πόσους μήνες έφαγε ο καθένας

Η Δικαιοσύνη μπορεί να κινείται με τους δικούς της ρυθμούς στη χώρα, αλλά αργά ή γρήγορα επιλαμβάνεται... Το Δικαστήριο λοιπόν, αποφάσισε ποινές φυλάκισης για όλους τους υπεύθυνους της εφημερίδας «Γαύρος» για κατάπτυστο και συκοφαντικό δημοσίευμα που στρεφόταν κατά του εκδότη της «Δημοκρατίας» Γιάννη Φιλιππάκη αλλά και του διευθυντή του SDNA, Βασίλη Παπαθεοδώρου....


Τη μήνυση για το δυσφημιστικό άρθρο είχε καταθέσει ο εκδότης της Δημοκρατίας και είχε ως αποτέλεσμα τις ακόλουθες αποφάσεις από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών:

- Φυλάκιση 12 μηνών για τον Γεώργιο Τσιρογιάννη.

- Φυλάκιση 10 μηνών για τους Νικόλαο Κώτση, Γεώργιο Μανιάτη, Γεώργιο Στασινόπουλο και Ιωάννη Αμανατίδη για άμεση συνέργια σε συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου.

Οι ποινές αφορούν στην δημοσίευση δυσφημιστικού άρθρου της εφημερίδας  «ΓΑΥΡΟΣ» και του site ΄΄gavros.gr΄΄  κατά του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» Ιωάννη Φιλιππάκη, ο οποίος και ήταν ο μηνυτής και δικαιώνει ηθικά όσους στοχοποίησε το συκοφαντικό άρθρο μέσα από την εφημερίδα, το site ειδικού σκοπού αλλά και με χορηγούμενες δημοσιεύσεις στο Facebook. Στο άρθρο μάλιστα υπήρχαν εκτενείς αναφορές στις οικογένειες των θυμάτων της συκοφαντικής επίθεσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ποινές φυλάκισης έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλα δικαστήρια σε εκκρεμότητα για παρόμοια δημοσιεύματα κατά του «Γαύρου», της ιδιοκτησίας και των δημοσιογράφων.

sdna.gr