«Έχει σβηστεί το υλικό από τις κάμερες του ημιτελικού Ολυμπιακός-ΑΕΚ»

ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΒΗΣΤΕΙ

Κάθε ενδεχόμενο να ξεκαθαρίσει –βάσει κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης- το τι έγινε στα αποδυτήρια στο παιχνίδι Κυπέλλου του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ μπορεί να αποκλειστεί.

Όπως ανέφεραν στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6 οι Βασίλης Παπαθεοδώρου και Άρης Ασβεστάς ...
το υλικό από τις κάμερες του «Γ. Καραϊσκάκης» έχει σβηστεί κάτι για το οποίο ενημέρωσε ο Ολυμπιακός τις αστυνομικές Αρχές μέσω επίσημου εγγράφου.

«Το υλικό από τις κάμερες έξω από τα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακός - ΑΕΚ σβήστηκαν από το πρώτο διήμερο», ήταν η απάντηση που έδωσαν οι υπεύθυνοι της ερυθρόλευκης ΠΑΕ στο αίτημα το οποίο έγινε από την αστυνομία και συγκεκριμένα την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Με τη σειρά της η αρμόδια επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσε τον αθλητικό εισαγγελέα, κ.Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο οποίος είχε κινήσει τις διαδικασίες.

Το εύλογο ερώτημα το οποίο προκύπτει μετά την εξέλιξη αυτή, αφορά τι αναφέρουν οι κανονισμοί για το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να κρατείται το υλικό ως αρχείο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Όπως αναφέρει η σχετική νομοθεσία το υλικό το οποίο καταγράφεται από το κλειστό κύκλωμα πρέπει να κρατείται για μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο ανέρχεται μέχρι και στους έξι μήνες.

Μάλιστα, αναφέρεται σε σχετικό άρθρο ότι το υλικό είναι κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα του τμήματος στο οποίο υπάγονται οι εγκαταστάσεις, και πως η Αστυνομία θα πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις για την καταστροφή του.

Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τα παραπάνω στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με αυτά που συμβαίνουν στο φαληρικό γήπεδο. Στο Καραϊσκάκη έχει δημιουργηθεί "ιδιωτικό κέντρο ελέγχου" του κυκλώματος τηλεόρασης με την Αστυνομία να μην λαμβάνει όλο το υλικό αλλά μόνο αυτό που προκύπτει από τις κάμερες στις κερκίδες, την πεζογέφυρα και τους δρόμους γύρω από το γήπεδο.

Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι, από την στιγμή που δεν υπάρχει υλικό από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, τότε αντίστοιχα δεν θα υπάρχει "εικόνα" και από τα αποδυτήρια του αγώνα της Σούπερ Λίγκας, του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά.