Καταγγελία-σοκ στον εισαγγελέα για γροθιές και κλωτσιές στο Καραϊσκάκη!

Στα χέρια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου βρίσκεται πλέον η βόμβα που μπορεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα στο πρωτάθλημα. Το θέμα είναι να μην σκάσει... στα χέρια του, αλλά να πράξει αυτό που είναι υποχρεωμένος να πράξει και να οδηγήσει την υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου...


Το SDNA αποκαλύπτει σήμερα, ότι στα χέρια του κ. Σιμιτζόγλου βρίσκεται επώνυμη έγγραφη καταγγελία του ποδοσφαιριστή του Πλατανιά, Αλέξη Αποστολόπουλου...

Η καταγγελία αφορά την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Πλατανιάς που διεξήχθη την 1η Απριλίου 2017 και έληξε με νικητές τους Πειραιώτες, που ανέτρεψαν το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου και επικράτησαν με 2-1. Για τα όσα έγιναν σε αυτό το ματς και τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί σε ποινικό επίπεδο, το SDNA σας ενημέρωσε από την προηγούμενη Κυριακή με αναλυτικό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποκλειστικές πληροφορίες, στην έγγραφη καταγγελία του Αλέξη Αποστολόπουλου, γίνεται λόγος για ακραία περιστατικά που συνέβησαν πριν τον αγώνα, στην διάρκειά του πρώτου ημιχρόνου και κυρίως κατά την ανάπαυλα.

Για πριν το παιχνίδι, φέρεται να έχει καταγγείλει ότι υπήρξαν σπρωξιές και βιαιοπραγίες σε βάρος των ποδοσφαιριστών του Πλατανιά, από την στιγμή που βγήκαν από το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή, μέχρι να φτάσουν στα αποδυτήρια!

Καταγγέλλει επίσης ότι στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, η αποστολή του Πλατανιά δεχόταν απειλές πάνω από τον πάγκο της!

Τα σοβαρότερα περιστατικά καταγγέλλεται ότι συνέβησαν στην ανάπαυλα και ενώ ο Πλατανιάς προηγείτο με 1-0.

Συγκεκριμένα, ο Αποστολόπουλος καταγγέλλει επισήμως ότι φουσκωτοί που φορούσαν φόρμες με τα διακριτικά του Ολυμπιακού, επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές του Πλατανιά με γροθιές, κλωτσιές, ύβρεις και φτυσιές!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 26χρονος ποδοσφαιριστής κάνει λόγο για πρωτοφανές περιστατικό στα όσα χρόνια αγωνίζεται (κάτι που υποστήριξε δημοσίως και ο συμπαίκτης του, Καρυπίδης).

Φέρεται, μάλιστα, να σημειώνει, ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του τρομοκρατήθηκαν και πως στις μεταξύ τους κουβέντες έλεγαν ότι αν ο Πλατανιάς δεν χάσει το παιχνίδι, δεν θα φύγουν ζωντανοί από το γήπεδο! Πράγματι, όπως υπογραμμίζει και ο ίδιος, οι Χανιώτες ήταν άλλη ομάδα στο β' ημίχρονο και εν τέλει ηττήθηκαν...

Πηγές, εξάλλου, αναφέρουν, ότι ο Αποστολόπουλος έχει ενημερώσει τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ότι είναι έτοιμος να περιγράψει τα περιστατικά και με περισσότερες λεπτομέρειες, αρκεί να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην ξαναζήσει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του παρόμοιες καταστάσεις.

Η ουσία είναι ότι έχουμε πλέον μια επίσημη-έγγραφη καταγγελία προς την αθλητική δικαιοσύνη που φυσικά δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ειδικά από την στιγμή που -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρονται να είναι πολλοί εκείνοι που δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν και να σπάσουν την ομερτά.

Οι τραμπουκισμοί σε βάρος αθλητών στα αποδυτήρια είναι ένα έγκλημα που πρέπει να παταχθεί και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να ασχοληθεί, ώστε να αποδειχτεί στο κάτω-κάτω ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι ο Ολυμπιακός αρνείται ότι συνέβη κάτι επιλήψιμο στο αγώνα με τον Πλατανιά. Βέβαια, υλικό από τις κάμερες δεν υπάρχει, όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις...

Μείον 6, αλλά και... μείον 7!

Με δεδομένο ότι ο κ. Σιμιτζόγλου έχει στα χέρια του επίσημη έγγραφη καταγγελία, είναι εξαιρετικά πιθανό (απαραίτητο για την ακρίβεια) η υπόθεση να οδηγηθεί στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Στην περίπτωση αυτή, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτατες ποινές, όπως αφαίρεση 6 βαθμών ή υποβιβασμό, ή και με αφαίρεση 7 βαθμών, όπως προβλέπει άλλο άρθρο του πειθαρχικού κώδικα.

Συγκεκριμένα, το –γνωστό μας πλέον- Άρθρο 29 περί «Βίας», δεν αναφέρεται μόνο σε αξιωματούχους, αλλά και σε «ομάδα»:

«Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 5, τουλάχιστον, ετών (...) Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές: α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης 6 βαθμών και, δ) υποβιβασμός ομάδας».

Πεδίο εφαρμογής, όμως, φαίνεται να βρίσκει και το Άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, το οποίο αναφέρεται σε «Διαστρέβλωση-αλλοίωση συνθηκών διεξαγωγής αγώνα» και προβλέπει αφαίρεση 7 βαθμών!

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Οποιοσδήποτε ενεργεί με πράξεις ή παραλείψεις έχοντας σκοπό τη διαστρέβλωση ή αλλοίωση των συνθηκών διεξαγωγής ή του αποτελέσματος ενός αγώνα κατά τρόπο ασύμβατο με την αθλητική δεοντολογία και νομοθεσία και η πράξη ή η παράλειψη δεν τιμωρείται με ειδική διάταξη του παρόντος κανονισμού, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ. Επίσης, σωρευτικά, θα του επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και σε ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση η ποινή αυτή θα επιβάλλεται ισοβίως.

Εάν υπαίτια είναι και η ομάδα στην οποία ανήκει, τιμωρείται και αυτή με ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ έως 80.000 ευρώ».