Θόδωρος Γιουρτσίχιν: Αναχωρεί σήμερα για το διάστημα με τις σημαίες της Ελλάδας και του ΠΑΟΚ

Σήμερα στις 10.13 ώρα Μόσχας αναχωρεί ο ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης, Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχοντας μαζί του δύο σημαίες - της Ελλάδας και του ΠΑΟΚ - καθώς και μία ποντιακή λύρα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο...
, ο 58χρονος ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης, Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος είχε βρεθεί στο Μουσείο Κοσμοναυτικής στο Ροστόφ και είχε συναντήσει τον Ιβάν Σαββίδη που του ζήτησε στο επόμενο ταξίδι του στο διάστημα, εκτός από την ελληνική σημαία και μία ποντιακή λίρα να πάρει μαζί του και μία σημαία του ΠΑΟΚ.

Σήμερα στις 10.13 ώρα Μόσχας (12.13 Ελλάδας), όπως αναφέρει το rusgreek.ru, ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος θα αρχίσει την πέμπτη αποστολή του στο Διάστημα, έχοντας στο πλήρωμα του Soyuz MS-04 και τον πρωτάρη Αμερικανό, Τζακ Φίσερ. Προορισμός τους ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός όπου θα συναντήσουν κι άλλους κοσμοναύτες και αστροναύτες. Στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, από όπου θα γίνει η απογείωση του διαστημοπλοίου, θα βρεθούν, με τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, περίπου 80 νέοι ελληνικής καταγωγής από όλη τη Ρωσία κι αφού ενημερωθούν για την αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα παρακολουθήσουν την αρχή του ταξιδιού του Θεόδωρου Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλου.