Ανατριχίλα από τη δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ: Μετά τη Συρία σειρά έχει η Βόρεια Κορέα

Η πυραυλική επιδρομή που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά της Συρίας αποτελεί προειδοποίηση και για άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας. Οι χώρες αυτές, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με μία παρόμοια αμερικανική αντίδραση, εάν αποτελέσουν κίνδυνο, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον....


Καθώς μία μονάδα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού υπό την ηγεσία αεροπλανοφόρου πλέει προς την Κορεατική Χερσόνησο, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Κίνα συμφωνεί ότι η ανάληψη δράσης είναι απαραίτητη προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί η απειλή του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας.

Η δήλωση αυτή του Τίλερσον έγινε χθες και ενώ είχε προηγηθεί ο κύκλος διαβουλεύσεων μεταξύ των προέδρων Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ, την Παρασκευή.

Σε ερώτηση για το αν η πυραυλική επιδρομή των ΗΠΑ κατά της Συρίας, ήταν ένα μήνυμα για τη Βόρεια Κορέα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε στην εκπομπή ?This Week? του τηλεοπτικού δικτύου ABC: ?Το μήνυμα που μπορεί να λάβει το κάθε κράτος είναι το εξής: εάν παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο, εάν δεν τηρείτε τις διεθνείς συμφωνίες, εάν δεν τηρείτε τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει ή εάν αποτελείτε απειλή για τους άλλους, σε κάποια χρονική στιγμή είναι ενδεχόμενο να βρεθείτε αντιμέτωποι με την αντίδρασή μας. Αναφορικά με τη Βόρεια Κορέα, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ο αντικειμενικός σκοπός μας είναι μία Κορεατική Χερσόνησος, χωρίς πυρηνικά όπλα.?