Αυτό το βίντεο έδωσαν οι Τούρκοι στην δημοσιότητα που δείχνει τουρκικό πλοίο να «καταδιώκει» ελληνικό!

Στο υλικό φαίνεται ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να καταδιώκει και να... εκδιώκει από τα Ίμια ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού σώματος! Το περιστατικό δεν υπήρξε ποτέ, απαντά η ελληνική πλευρά και εξηγεί πως πιθανότατα η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζουν οι Τούρκοι.

Το περιστατικό....
, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Dogan, υποτίθεται πως συνέβη την Τρίτη 18 Απριλίου στην περιοχή των Ιμίων. Το ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής περίμενε αρχικά μπροστά από την Καλόλιμνο, ενώ μετά πέρασε δύο μίλια ανοιχτά της νησίδας Φανάρι και μετά πλησίασε τα Ίμια. Τότε, σύμφωνα με τους Τούρκους, το τουρκικό λιμενικό επιχείρησε να εκδιώξει το ελληνικό σκάφος εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Όπως φαίνεται από το υλικό, που παραμένει άγνωστο το πώς γυρίστηκε και πού ακριβώς, κατά την καταδίωξη τα πλοία και των δύο χωρών πλησίασαν έως και δύο μέτρα το ένα το άλλο! Το ελληνικό προσπάθησε να πάει μπροστά στις βραχονησίδες Ίμια, αλλά το τουρκικό πλοίο το εμπόδισε, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο.

Πάντως η θέση του ελληνικού λιμενικού σώματος είναι ξεκάθαρη: Δεν υπάρχει καμία αναφορά για εμπλοκή, πρόκειται για επικοινωνιακά παιχνίδια των Τούρκων.

ΒΙΝΤΕΟ