Ο Νίκος Παππάς ΤΣΑΚΙΣΕ τον Βενιζέλο για το ταξίδι στη Βενεζουέλα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Φτηνός και μη χρήσιμος αντιπερισπασμός» αποτελούν οι υπαινιγμοί της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη στη Βενεζουέλα, υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Ν. Παππάς τόνισε ότι «το ταξίδι οργανώθηκε από την πρεσβεία που είχε την ευθύνη της φιλοξενίας και των εσωτερικών μετακινήσεων...
Δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό, μόνο σκοπιμότητες». Όπως ανέφερε ο υπουργός η τότε κυβέρνηση Σαμαρά λόγω «ιδεολογικών εμμονών» του τότε πρωθυπουργού δεν προωθούσε τις εμπορικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα. «Εμφορείται η ελληνική εξωτερική πολιτική από ιδεολογικούς λόγους; Αυτός είναι ο ισχυρισμός μας για εκείνη την περίοδο. Αυτό το καταμαρτυρεί και η κατάσταση τότε και οδήγησε την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην οργάνωση της επίσκεψης», είπε χαρακτηριστικά.

Εντέχνως ο Ε. Βενιζέλος «άδειασε» τον Α. Σαμαρά. «Απορώ. Ποιος σας είπε ότι η Ελλάδα έχει ιδεολογικούς φραγμούς στην προώθηση των εμπορικών εξαγωγών και σχέσεων; Δεν έχουμε καλώς ή κακώς σχέσεις με χώρες που παραβιάζουν στο εσωτερικό τους την δημοκρατική νομιμότητα:», είπε και αναρωτήθηκε: «τι ιδεολογική επιφύλαξη έχουμε με τη Βενεζουέλα ως κράτος;». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρώτησε αν συνεχίσθηκαν οι επαφές μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η τοποθέτηση έχε στοιχεία κουτσομπολιού σαν αυτά που εμφανίζονται στο ρεπορτάζ», σχολίασε ο Ν. Παππάς και του απάντησε ότι υπήρξε επίσκεψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργου Τσίπρα και «υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας τον Αύγουστο του 2015 και τότε ήταν εκεί και τα ΕΛΠΕ και η Μότορ Όιλ». Υπενθύμισε μάλιστα ελληνόκτητος στόλος κάνει μεταφορές στη Βενεζουέλα και ότι ελληνική εταιρεία έχει κατασκευάσει τις σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης στο Καράκας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ