Έξι νέα μπαράκια στην Αθήνα

Οι νέες αφίξεις στην νυχτερινή – και όχι μόνο – ζωή της πόλης γεμίζουν τις ημέρες μας με γεύσεις, εικόνες και μουσικές για κάθε γούστο και διάθεση. Από all day διευθύνσεις μέχρι πολυχώρους που αγαπούν τα party και…
beach bars σε αστικό περίβλημα ιδού έξι νέα μπαράκια που αξίζει να τσεκάρετε.

PalladarΠεισιστράτους 4-6, Τζιτζιφιές

Στην… γειτονιά του ΚΠΙΣΝ το Paladar δανείζεται το όνομά του από τους χώρους εστίασης των κουβανέζικων σπιτιών (paladares) και ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και ροφήματα στα τραπεζάκια στην ηλιόλουστη αυλή του συνοδεία φρέσκων σνακ με γκουρμέ συνδυασμούς  (μπριοσάκια με προσούτο και μαρμελάδα κράνμπερι, σάντουιτς με πατζάρι και σαλάμι Λευκάδας, τριμμένη φέτακαι ελαιόλαδο σκόρδου). Όσο πιάνει και νυχτώνει τα shaker παίρνουν φωτιά και τα signature κοκτέιλ βγαίνουν δροσερά και μυρωδάτα από τη μπάρα του. Δοκιμάστε το Fresh με τζιν, μαστίχα Σκίνος, λάιμ, αγγούρι και τζίντζερ ή ένα δροσερό Rumcider με ρούμι, μιλήτη και λάιμ. Σύντομα θα βάλουν και κουβανέζικα πιάτα στο μενού. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Warehouse Co2
Υπερείδου 1 και Νίκης, Πλάκα

Με cosy στυλ, πέτρες στους τοίχους και μπόλικες φυσαλίδες στα ποτήρια καταφθάνει στην Πλάκα το αδερφάκι του Warehouse στα Εξάρχεια. Ένα wine bar που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη στα αφρώδη κρασιά του ελληνικού και ξένου αμπελώνα - αφρώδη και ημι-αφρώδη κρασιά από τον αμπελώνα της Ελλάδας, Prosecco, Moscato d’Asti και Franciacorta από την Ιταλία, Cava από την Ισπανία – αρκετά εκ των οποίων σερβίρονται και σε ποτήρι. Τα απολαμβάνουμε συνοδεία γευστικών συνδυασμών και ντέλι προϊόντων, όπως καρπάτσιο μοσχαριού με flakes μαύρης τρούφας, buratta με αυγοτάραχο, παντζάρι με αυγά πέστροφας και τυρί κρέμα, μπρουσκέτες, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, αλλά και φρέσκα οστρακοειδή. Οι τιμές για τα αφρώδη κρασιά σε ποτήρι ξεκινούν από 5,5€, οι μπύρες το ίδιο. 

Οwl Athens
Λέκκα 23-25, Αθήνα, τηλ: 210325 1789

Μια κουκουβάγια μας υποδέχεται από νωρίς το πρωί στην Λέκκα και κρατά τα μεγάλα της μάτια ανοιχτά όλο το βράδυ. Το Owl είναι ένας all day πολυχώρος από εκείνους που ευχάριστα επισκεπτόμαστε κάθε στιγμή της ημέρας: από το πρωί για καφεδάκι και νόστιμα σνακ ή πιάτα συνοδεία χαλαρωτικών ήχων στο main floor, μέχρι το βράδι για party με ηλεκτρονικό προσανατολισμό, εκθέσεις στο Υπόγειο και ένα σωρό ακόμα ενδιαφέροντα events που περιστρέφονται γύρω από την αστική κουλτούρα σε κάθε μορφή της. Ενημερωθείτε για τις καθημερινές προτάσεις του εδώ. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 6,5€. 

Streetwise
25ης Μαρτίου 102, Πετρούπολη, τηλ: 2105019559

Ένα ακόμα all day bar από εκείνα που μας αρέσει να… ξημεροβραδιαζόμαστε μας συστήνεται αυτή τη φορά στα δυτικά προάστια. Το Streetwise φτιάχτηκε από την ομάδα του Cups το οποίο βρισκόταν στον ίδιο χώρο και σερβίρει λαχταριστό brunch στον όμορφο χώρο του, και όσο περνά η ώρα signature cocktails και πειραγμένες εκδόσεις κλασσικών επιλογών. Στα του μενού το comfort food δίνει ρέστα, με ωραιότατα mini burgers και φρέσκια πίτσα, ενώ στο κομμάτι της μουσικής, τα ηνία αναλαμβάνουν guest Djs μέσα από πάρτι που συνδυάζουν θεματικές κοκτεϊλοποσίες συνοδεία ταιριαστών ήχων. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ 9-10€. 

Funky Monkey
Ομήρου 57, Νέα Σμύρνη, τηλ: 210 934 1420

Τα beach bar μοιάζουν μακρινό όνειρο για όσους απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από τις παραλίες. Όχι πια. Στην ολοζώντανη Νέα Σμύρνη, ένα φρέσκο μπαράκι φέρνει αέρα καλοκαιριού στο άστυ και μας προσκαλεί να απολαύσουμε Tiki Cocktails και reggae-hip hop μελωδίες στον άκρως… δροσερό χώρο του με τα φοινικόφυλλα, τις μαϊμούδες και τη ζεν ατμόσφαιρα. Το Monkey Pirate με ρούμι θα φύγει δύσκολα από τα χέρια σας, και οι καλοκαιρινές εικόνες θα αρχίσουν άμεσα να στροβιλίζονται στο μυαλό σας. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ 7-8€.

El Raval
Τσακάλωφ Αθανάσιου 10, Αθήνα, τηλ: 6985723478

Με όνομα δανεισμένο από την δημοφιλή για τα μπαράκια της γειτονιάς της Βαρκελώνης και σήμα τον παπαγάλο, η νέα κολονακιώτικη άφιξη στην Τσακάλωφ μας κακομαθαίνει με ωραιότατη χειροποίητη πίτσα, τάπας, τάκος, μπέργκερ, δροσερά κοκτέιλ εξωτικής προέλευσης και συχνά θεματικά parties που καλύπτουν κάθε μουσικό γούστο: ελληνικές Κυριακές με τον Δημήτρη Μεταξά, Tutti Frutti κάθε Παρασκευή με τους Michael Kalf και Dj Asimo και mainstream Σάββατα με… λίγο απ’ όλα. Τις Τετάρτες ένας διαφορετικός μπάρμαν θα κάνει guest εμφάνιση στη μπάρα, ετοιμάζοντας special cocktail. To απλό ποτό κοστίζει 8€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Νικόλας Γεωργιακώδης