Αποκαλύψεις από τον Γ. Παπακωνσταντίνου - Τι ειπώθηκε στην κουζίνα του Νταβός ανάμεσα σε Στρος Καν και Γ. Παπανδρέου

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στον διάλογο που είχε ο ίδιος με τον Γιώργο Παπανδρέουν και τον Ντομινίκ Στρος Καν, μέσα στην περίφημη κουζίνα.

Ερωτηθείς για το τι είπαν στην συνάντηση τους στην κουζίνα, στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2010 ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε:....
«Ο Παπανδρέου είπε στον Στρος Καν το εξής “Ντομινίκ εγώ δεν θέλω το ΔΝΤ, θέλω ευρωπαϊκή λύση. Εάν οι Ευρωπαίοι μου πουν ότι δεν έχω λεφτά και οι αγορές κλείσουν, τι κάνω;”. Αυτό ήταν το ερώτημα. “Τι εναλλακτικές υπάρχουν;”» και πρόσθεσε: «Πήγαμε στην κουζίνα γιατί εάν κάναμε μία δημόσια εμφάνιση με τον Στρος Καν την επόμενη ημέρα όλες οι εφημερίδες θα έλεγαν ότι η Ελλάδα προσφεύγει στο ΔΝΤ και άρα θα έκλειναν οι αγορές».

Στο ερώτημα εάν ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον Στρος Καν τη βοήθεια του ΔΝΤ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «αυτό είναι κομμάτι της ιστορικής κατάθεσης και μην ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τη Γερμανία. Φέρτε εδώ πέρα κάποιον Γερμανό να τον ρωτήσετε γιατί μπήκε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Και θα σας απαντήσει όχι επειδή το ήθελε η Γερμανία, επειδή το ήθελε η Άνγκελα Μέρκελ. Διότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ο κ. Σόιμπλε μαζί με σύσσωμο το Eurogroup, μαζί με τον κ. Τρισέ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλοι μαζί λέγαμε ότι δεν θέλουμε το ΔΝΤ, θέλουμε αμιγώς ευρωπαϊκή λύση».