Καλός (ισλαμιστής) παππούς ο Ερντογάν

Η ημέρα του δημοψηφίσματος πλησιάζει. Και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να δείξει το καλό του πρόσωπο, για να πείσει –κυρίως- τους φανατικούς μουσουλμάνους να ψηφίσουν υπέρ του, υπέρ του "Ναι" στη Συνταγματική Αναθεώρηση για να πάρει στα χέρια του όλες τις εξουσίες.
Και για να το κάνει αυτό, του χρειαζόταν μια φωτογραφία, ένα…
Κοράνι και ένα παιδί. Δεν του ήταν δύσκολο να τα βρεί. Το Κοράνι υπάρχει σε κάθε μουσουλμανικό σπίτι που "σέβεται" τον εαυτό του. Όσο για το παιδί; Δόξα τον Αλλάχ, ο Τούρκος πρόεδρος έχει εγγόνια.

Την Παρασκευή λοιπόν, δημοσιεύτηκε στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ μια φωτογραφία του προέδρου. Όχι σαν όλες τις άλλες. Δεν φορά κοστούμι και γραβάτα, δεν μιλά στο πλήθος, δεν βγάζει "πύρινους" λόγους. Αυτή τη φορά είναι ο άλλος Ερντογάν. Ο παππούς, που σαν καλός μουσουλμάνος διδάσκει στον εγγονό του το Κοράνι.

Φοράει ένα πράσινο χρώμα (πράσινο είναι το χρώμα του Ισλάμ), τα γυαλιά της πρεσβυωπίας του και διδάσκει τον μικρό Αχμέτ τα όσα γράφει το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων.

Ο Αχμέτ Ακίφ Αλμπαϊράκ είναι γιος της κόρης του Ερντογάν Σουμεγιέ και του υπουργού Ενέργειας της τουρκικής κυβέρνησης Μπεράτ Αλμπαϊράκ, οι οποίοι παντρεύτηκαν τον Μάιο του 2016 στην Κωνσταντινούπολη.

Πληροφορίες - Φωτογραφία: hurriyetdailynews