Ο ΠΑΟΚ κάνει κοιλιά, προσεχώς θα πάρει Κύπελλο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ 
zahariadis@hotmail.com 

Τώρα είναι η ώρα για να συζητάς για την κλήρωση του Κυπέλλου. Από τώρα και στο εξής συζητάς και αξιολογείς την κλήρωση του Κυπέλλου, ποιον ήθελες, αν ο ΠΑΟ είναι η καλύτερη κλήρωση και αν, τελικά, αυτή η μπαρούφα από όλους τους ΠΑΟΚτσήδες (ή σχεδόν όλους…)
για κλήρωση, σώνει και καλά, με τον προβληματικό Ολυμπιακό, θα ήταν η ευνοϊκότερη.

Ποιος μπορεί να πεισθεί με την εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ, με την εικόνα ομάδας που δεν μπορεί να φτιάξει φάση και στηρίζεται στο παρθενικό γκολ του Κάνιας, που σκόραρε με τη Λάρισα και το προηγούμενο γκολ ήταν στη… δευτέρα δημοτικού, ότι είναι έτοιμος για να περάσει στον τελικό και πολύ περισσότερο, να κατακτήσει τον τίτλο;

Είναι καιρό τώρα που δεν βρίσκει κανείς ένα σημείο που θα εφάπτεται η εντυπωσιακή παραγωγική και άκρως αποτελεσματική πορεία μια ντουζίνας αγώνων, στο μέσο του πρωταθλήματος, που τον βοήθησε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βρεθεί πιο κοντά στη δεύτερη θέση. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα μεταμφιεστεί στο Κύπελλο, αλλά, με αυτή την απόδοση, με αυτή την εικόνα που έχει παρουσιάσει πρόσφατα και για μια σειρά αγώνων, δεν έχει πολλές πιθανότητες να περάσει ούτε ΠΑΟ, ούτε -και αν είχε κληρωθεί- από τον Ολυμπιακό. Θα έχουμε τη δυνατότητα να το ξαναδούμε, προσεγγίζοντας τους αγώνες με τον ΠΑΟ, για το Κύπελλο.

Πάντως, κανείς δεν μπορεί παρά να ανησυχεί και να αμφιβάλλει για την κατάληξη της φετινής πορείας, αν και δεν υπάρχει κανείς να αμφισβητήσει ότι ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετικό ρόστερ, ίσως το καλύτερο των πρώτων θέσεων. Και αυτό βαραίνει ακόμη περισσότερο με ευθύνες όσους δεν μπορούν να το διαχειριστούν επιτυχώς. Με τη Λάρισα δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με το σύνολο των αγώνων που βλέπουμε τελευταία, με τον ΠΑΟΚ να έχει ξεχάσει πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες, όπως τα κατάφερνε μια χαρά στο μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν. Αν όλο αυτό είναι μια κοιλιά που θα… πέσει σύντομα, τα καλύτερα έρχονται και ο ΠΑΟΚ θα μπει δυναμικά στην πιο κρίσιμη περίοδο.