Το ντεμαράζ του ΠΑΟΚ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ 
zahariadis@hotmail.com 

Προφανώς είναι η ουσία που μετράει και πολύ περισσότερο τα αποτελέσματα στο σύνολό τους, τα οποία οδηγούν σε μεγαλύτερες επιτυχίες: Ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο…


Και ποιος μπορεί να είναι τόσο απαιτητικός και να επιμένει ότι μια ομάδα μπορεί να διαγράψει πορεία με αποτελέσματα και ταυτόχρονα εξαιρετικές αποδόσεις, μέχρι να κόψει πρώτη το νήμα; Κανείς.

Και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, είναι οριστικά ευδιάκριτο, ότι υπάρχει μια περίοδος διάρκειας 40-50 ημερών που έβγαζε μάτια, ακόμη κι αν δεν είχε αντιμετωπίσει τους θεωρητικά «μεγάλους», ειδικά εκτός έδρας, αλλά, υπάρχει και η… αγρανάπαυση. Διανύει μια περίοδο που δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικός και εντυπωσιακός και είναι λογικό, είτε διότι υπάρχουν απώλειες με τραυματισμούς, είτε διότι δεν υπάρχει σωστή διαχείριση στο υλικό και η μορφή της ομάδας αλλάζει σε κρίσιμα σημεία. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είχαν ρυθμό και τον έχασαν ή που αποδεικνύεται ότι δεν είναι για τα… μεγάλα παιχνίδια.

Αυτό το τελευταίο ανησυχεί περισσότερο από την κρίση που ενδεχομένως να έχει ολοκληρωθεί μετά το «διπλό» στο Περιστέρι. Ίσως είμαστε υποχρεωμένοι να συζητούμε για την… επανεκκίνηση του ΠΑΟΚ σε μια στροφή του πρωταθλήματος και του κυπέλλου που είναι απαραίτητο να θυμηθεί πόσο ικανό και πλούσιο είναι το ρόστερ του. Ακόμη κι αν έχει για πρώτο σκόρερ έναν αμυντικό του…

Η ουσία είναι στο αποτέλεσμα, ακόμη κι αν ο Ατρόμητος είναι αδιάφορος και διευκολύνει τον αντίπαλο που έχει στόχο και αιτία για να επικρατήσει.

Η ουσία είναι σε μερικούς ακόμη αγώνες, μέχρι το τέλος της περιόδου, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όπου αν δεν προκύψει το «απόλυτο» για τον ΠΑΟΚ, η χρονιά θα κλείσει σαν όλες τις προηγούμενες, χωρίς να ανανεωθεί το ενδιαφέρον του κόσμου.

Η ουσία είναι ότι τα περιβόητα πλάνα της τριετίας και της πενταετίας μοιάζουν με το μετρό της Θεσσαλονίκης, που εξελίχθηκε σε ανέκδοτο κι αν δεν κατακτήσει το κύπελλο, αν δεν έρθει η διάκριση, θα μείνουμε στον ίδιο παρονομαστή.

Ετσι κι αλλιώς, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για να γίνει η ανατροπή στην κορυφή, αν χαθεί και το κύπελλο, πως αλλιώς να το πούμε… Αποτυχία.