Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν 59 πυραύλους εναντίον βάσης στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στόχευσαν συριακά μαχητικά, έναν αεροδιάδρομο και σταθμούς ανεφοδιασμού στην επίθεση με πυραύλους που έγινε σε συριακή αεροπορική βάση, είπε αμερικανός αξιωματούχος.  Η επίθεση ήταν η απάντηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία που η Ουάσιγκτον αποδίδει στον Σύρο Πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ....


Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν πάνω από 59 πυραύλους  "Τόμαχοκ". "Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ" ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Επιχειρήσεις πυρόσβεσης και διάσωσης στην αεροπορική βάση

Ο κυβερνήτης της Χομς δήλωσε στο Reuters ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς, αλλά και διάσωσης του προσωπικού, στην αεροπορική βάση που δέχθηκε το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών. Ο ίδιος δήλωσε ότι η αεροπορική βάση υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν «μεγάλες ανθρώπινες απώλειες»

Την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να υπάρχουν "μεγάλες ανθρώπινες απώλειες" από την πυραυλική επίθεση  εξέφρασε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς. Κατά την εκτίμηση του Ταλάλ Μπαραζί "υπάρχουν υλικές καταστροφές".