Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Η Viva Wallet θα εισπράττει λογαριασμούς υπέρ τρίτων

Σύμφωνα με τον νόμο 4446/2016 για πληρωμές με κάρτες και μετρητά, οι δικαιούχοι των πληρωμών- δηλαδή οι τελικοί αποδέκτες του αντίτιμου των εισπράξεων- είναι υποχρεωμένοι να συμβάλλονται αποκλειστικά με νόμιμα αδειοδοτημένους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών. Αυτό απαγορεύεται ρητά να γίνεται από πρόσωπα που δεν είναι νομίμως αδειοδοτημένοι....


Σήμερα στην Ελλάδα νόμιμα αδειοδοτημένος Πάροχος είναι η Viva Wallet γνωστή ως «ηλεκτρονικό πορτοφόλι». Ετσι, με την εφαρμογή του νόμου η είσπραξη  λογαριασμών ΔΕΚΟ, τηλεφωνίας, ενέργειας κ.α.  θα μπορούν να γίνονται είτε στις ίδιες τις εταιρείες αλλά για λογαριασμό τους η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά από τις τράπεζες, που δεν εντάσσονται στο καθεστώς των αδειοδοτημένων ή  από  «ηλεκτρονικά πορτοφόλια» που αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο το Viva Wallet.

Το γεγονός ότι η VIVA  αποτελεί σήμερα στην Ελλάδα τον μοναδικό πάροχο είσπραξης πληρωμών έναντι τρίτων-σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται από το Ν. 4446/2016 - επιβεβαιώνει και η ίδια η εταιρεία «διαφημίζοντας» μάλιστα αυτή τη δυνατότητα που της παρέχει ο νόμος με επιστολή της προς δυνητικούς πελάτες.

Η Viva Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες απευθύνεται μεν σε παραγωγούς θεαμάτων για συνεργασία στη διάθεση εισιτηρίων, παραδέχεται ότι σήμερα στην Ελλάδα αποτελεί τον  μοναδικό πάροχο είσπραξης πληρωμών υπέρ τρίτων.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.