Η Viva Wallet θα εισπράττει λογαριασμούς υπέρ τρίτων

Σύμφωνα με τον νόμο 4446/2016 για πληρωμές με κάρτες και μετρητά, οι δικαιούχοι των πληρωμών- δηλαδή οι τελικοί αποδέκτες του αντίτιμου των εισπράξεων- είναι υποχρεωμένοι να συμβάλλονται αποκλειστικά με νόμιμα αδειοδοτημένους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών. Αυτό απαγορεύεται ρητά να γίνεται από πρόσωπα που δεν είναι νομίμως αδειοδοτημένοι....


Σήμερα στην Ελλάδα νόμιμα αδειοδοτημένος Πάροχος είναι η Viva Wallet γνωστή ως «ηλεκτρονικό πορτοφόλι». Ετσι, με την εφαρμογή του νόμου η είσπραξη  λογαριασμών ΔΕΚΟ, τηλεφωνίας, ενέργειας κ.α.  θα μπορούν να γίνονται είτε στις ίδιες τις εταιρείες αλλά για λογαριασμό τους η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά από τις τράπεζες, που δεν εντάσσονται στο καθεστώς των αδειοδοτημένων ή  από  «ηλεκτρονικά πορτοφόλια» που αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο το Viva Wallet.

Το γεγονός ότι η VIVA  αποτελεί σήμερα στην Ελλάδα τον μοναδικό πάροχο είσπραξης πληρωμών έναντι τρίτων-σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται από το Ν. 4446/2016 - επιβεβαιώνει και η ίδια η εταιρεία «διαφημίζοντας» μάλιστα αυτή τη δυνατότητα που της παρέχει ο νόμος με επιστολή της προς δυνητικούς πελάτες.

Η Viva Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες απευθύνεται μεν σε παραγωγούς θεαμάτων για συνεργασία στη διάθεση εισιτηρίων, παραδέχεται ότι σήμερα στην Ελλάδα αποτελεί τον  μοναδικό πάροχο είσπραξης πληρωμών υπέρ τρίτων.