Φ.Ολάντ: Παρεμβαίνει στην Lafarge για να μην δώσει τσιμέντο για το τείχος του Ν.Τραμπ

Η κυβέρνηση του Παρισιού με περίσσειο θράσος "κουνά το δάκτυλο" στον γαλλοελβετικό όμιλο τσιμέντου "LafargeHolcim" για την πρόθεσή του να προμηθεύσει το τσιμέντο για την κατασκευή του τείχους που σχεδιάζει να υψώσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στα σύνορα με το Μεξικό ....


Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ όπως και ο υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Μαρκ Ερό έσπευσαν να ζητήσουν από την εταιρεία να ξανασκεφτεί τι θέμα.

"Πιστεύω πως υπάρχουν αγορές όπου πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά του", τόνισε ο Ολάντ σε συνέντευξή Τύπου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες.

Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο στην αρχή της εβδομάδας, ο επικεφαλής της LafargeHolcim", Έρικ Όλσεν, είπε ότι ήταν έτοιμος να προμηθεύσει το υλικό για να κτιστεί.

"Η εταιρεία θα πρέπει να σκεφτεί ποιο είναι το συμφέρον της. Yπάρχουν άλλοι πελάτες που θα μείνουν εμβρόντητοι από αυτό", δήλωσε από την πλευρά του ο Ερό στη ραδιοφωνική εκπομπή "France Info" και πρόσθεσε: "H Lafarge υποστηρίζει πως δεν αρκεί η πολιτική... Πολύ ωραία αλλά εγώ θα έλεγα ότι οι εταιρείες... έχουν επίσης και κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευθύνες".

Μάλιστα αλλά όταν η ίδια εταιρεί χρηματοδοτούσε ισλαμιστές στην Συρία εκεί ο κύριος Ολάντ και όλοι οι υπόλοιπoι φίλοι του Τ.Σόρος ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.