Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Bloomberg: Πίσω στο 2015 η Ελλάδα

Δεν είναι μόνο το σημερινό eurogroup που θα αποτελέσει παρελθόν χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη για την Ελλάδα. Πολλά είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι χάνεται για τη χώρα μας και η προθεσμία του Απριλίου.
Κάπως έτσι το πρακτορείο Bloomberg “βλέπει” επανάληψη των δραματικών γεγονότων του 2015, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που συναντώνται ....
σήμερα στις Βρυξέλλες, θα επαναδιατυπώσουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ενδεχόμενη αποτυχία να επιλυθεί η πρόσφατη αντιπαράθεση πριν από το καλοκαίρι, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ελλάδα ίσως να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις πληρωμές ομολόγων που λήγουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.
Επίσης τονίζει ότι η αβεβαιότητα έχει επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ότι μπορεί να χρειαστεί επιπλέον διάσωση.
Μάλιστα, επισημαίνει ότι η ανεργία αυξήθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του 2016, η οικονομία συρρικνώθηκε απροσδόκητα και ξεκίνησε εκ νέου η εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες.
Ο Ν. Οικονομίδης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Stern στη Νέα Υόρκη, τόνισε πως "η ελληνική ανάκαμψη για άλλη μία φορά καθυστερεί σημαντικά λόγω πολιτικής. Ο Α. Τσίπρας θα υποχωρήσει κάποια στιγμή, το ερώτημα είναι πότε".
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.