Συνέπεια Φυλάρχων



Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
 (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Πολλοί αντέδρασαν όταν πρότεινα, πριν αρκετούς μήνες, ότι θα πρέπει οι Κυβερνώντες να εξαντλούν την τετραετή θητεία τους (εκτός σπάνιων - γνωστών- εξαιρέσεων πχ εθνικοί λόγοι κλπ) και να κρίνονται στο τέλος. Όχι στην αρχή ή ενδιάμεσα της τετραετίας. Πρόσθεσα μάλιστα πως αν οι του Κ.Σ (=Κομματικό Σύστημα) δεν συμφωνούν -λόγω εθισμού στο σπόρ των συχνών εκλογών - τότε ας αλλάξουν το Σύνταγμα και ας κάνουν εκλογές κάθε δύο, ένα χρόνο, εξάμηνο, ή μήνα.  Η Αντιπολίτευση ζητεί εκλογές - εδώ και μήνες - για να "αποφευχθεί το καταστροφικό κυβερνητικό έργο".
Έτσι γινόταν πάντοτε/ παραδοσιακά. Το Κ.Σ (=Κομματικό Σύστημα ) έχει συνέχεια και  συνέπεια (;).
Δείτε τι συνέβη, πριν καν συμπληρωθούν δύο χρόνια της νέας εξουσίας:
-Τελειώσαμε με την λιτότητα (όπως μας διαβεβαιώνουν οι κορυφαίοι των Συγκυβερνώντων!
- Τα σκληρότερα μέτρα θα έρθουν το 2019 και μετά.  Άλλα τότε ποιός θα ζει,  όπως  περινούστατος  κυβερνητικός  νεόγερος  μας......
πληροφόρησε. (Σ.Σ Βέβαια τότε ίσως να είναι άλλοι που θα πάρουν στα χέρια  τους την "καυτή πατάτα" υλοποίησης των μέτρων, τα οποία προσυμφώνησαν  /συνυπέγραψαν ήδη οι νυν).
Εξυπακούεται ότι ο μόνιμος, σίγουρος  ΜΑΡΜΑΡΟΠΛΗΡΩΤΗΣ  λαός, θα κληθεί να πληρώσει - ο ίδιος, τα παιδιά και τα εγγόνια του  το μάρμαρο.
- Για πρώτη φορά , έστω και "αριστερή",  νιώσαμε πως υπάρχουν και "πολιτικοί" οι οποίοι πιστεύουν στη συνέχεια του "Κράτους" και σέβονται την δική τους συνέπεια, αλλά και το Σύνταγμα.
Γι' αυτό και δεσμεύουν τους επόμενους, μαζί με το μέλλον του Τόπου!
-Το 4ο Μνημόνιο - τα νέα επαχθή μέτρα είναι γεγονός, όπως και αν ονομαστεί !
-Συνέχεια κρατική παρατηρείται και ως προς το τουρτούρισμα και την αιθαλομίχλη.
Οι τιμές πετρελαίου θέρμανσης στα ύψη. Τα τζάκια στο φουλ, η αιθαλομίχλη εξοντώνει  εδώ και  5 χρόνια!.
Τα έσοδα πάντως από τα καύσιμα μειώνονται (;).

- Ο άθλιος ΕΝΦΙΑ, που δίκαια κατακρίθηκε και (ξε)σχίστηκε προεκλογικά, βοήθησε στην εκλογή των Κυβερνώντων.
Τούτος όμως ο ανυπόμονος /παρορμητικός και αχάριστος λαός αγανάκτησε επειδή σημειώθηκε μια τόσο δα μικρούλα καθυστέρηση στην κατάργησή του.
Αλλά - και πάλι - την πάτησε. Οι Συγκυβερνώντες ήξεραν και άλλο μονοπάτι - μαγικών προδιαγραφών- για να τον εξαφανίσουν : Τα βαφτίσια.
Καταργούν την επωνυμία: ΕΝΦΙΑ  και τον  ονομάσουν  διαφορετικά όπως: "ΦΟΜΕΠ"=  "Φόρος Μεγάλης  Περιουσίας" (Σ.Σ Περιλαμβάνονται οι στάνες τα μαντριά και οι καρδάρες χωρίς το γάλα)  ή "ΦΕΠ" = Φόρος Επί Φόρου". ( Φάπες χρειάζονται μερικοί).
Προς  μεγαλύτερη  ανακούφιση των χειμαζόμενων / ιθαγενών οι πονόψυχοι Φύλαρχοι του θα ενσωματώσουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία, ώστε να αποκτήσει - το νέο εφεύρημα  εξοντωτικής φορολόγησης - μια ... αξιοπρόσεκτη βαρύτητα  ληστρικού  τύπου!....
Τι περιμένουμε για τα επόμενα δύο χρόνια;
1. Να επιτύχουν επιτέλους την διάσπαση των δεσμών μεταξύ των δανειστών Ευρωπαίων και ΔΝΤ (Μεγαλεπίβολο όνειρό τους).
2. Τη συνέχιση της προστασίας των εργαζομένων στο  Δημόσιο και της πλήρους αγνόησης εκείνων του Ιδιωτικού Τομέα.(Σ.Σ Αταξικός ....διαχωρισμός; ).
3. Να βγούμε στις "Αγορές" ή - εναλλακτικά - να επιδοθούμε σε ... "Αγοραίο Κρατικό Έρωτα" ευρωπαϊκών  διαστάσεων και προδιαγραφών για μεροκάματο επιβίωσης !!!...
Τι άραγε μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τα παραπάνω και να προλάβουμε τα χειρότερα; Φοβούμαι πως τίποτα.
Μόνον υπομονή και περίσκεψη ώστε να αποφεύγουμε τις άσκεφτες επιλογές μας.




ΥΓ  Πάντως με τη λιτότητα και την  κρίση - επιτέλους τελειώσαμε .
 Με την κοροϊδία , πότε με το καλό;