Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Αφορολόγητο για δωρεές σε κόμματα και πολιτικούς - Ποιο το ποσό της έκπτωσης

Ακάθεκτη προχωρά η κυβέρνηση στην εφαρμογή των διατάξεων που αφορά τις δωρεές σε κόμματα και πολιτικούς.

Σύμφωνα με τις άρθρο 1, παράγραφος 7, του νόμου 4304 του 2014 το ποσό της ετήσιας δαπάνης ενός φορολογούμενου για την ιδιωτική χρηματοδότηση...
πολιτικού κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων εκπίπτει ολόκηρο από το φορολογητέο εισόδημα, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής. Το ποσό της έκπτωσης μπορεί να φτάσει έως και τις 20.000 ευρώ.

Το ποσό της ετήσιας δαπάνης ενό φορολογούμενου για την ιδιωτική χρηματοδότηση υποψηφίων και αιρετών βουλευτών και ευρωβουλευτών εκπίπτει ολόκληρο από το φορολογητέο εισόδημα. Το ποσό της έκπτωσης μπορεί να φτάσει μέχρι και 5.000 ευρώ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μετά από κυβερνητική εντολή, πρόσθεσε τους νέους κωδικούς 055-056 στον πίνακα 7 του νέου εντύπου Ε1 της φετινής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Στην ουσία οι βουλευτές επωφελούνται καθώς δεν θα φορολογούνται για τα ποσά των αποζημιώσεών τους τα οποία διαθέτουν για τα πολιτικά κόμματα στα οποία ανήκουν αλλά και για τα ποσά τα οποία μπορεί να διαθέτουν για τους εαυτούς τους. Για τα ποσά αυτά δεν θα πληρώνουν ούτε φόρο εισοδήματος ούτε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, αναφέρει το ρεπορτάζ.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.