Ξυδάκης: Θα εξισωθούν φορολογικά οι βουλευτές με τους πολίτες

Πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ίση φορολογική μεταχείριση, προανήγγειλε, με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, υπογραμμίζοντας πως «η βούληση η δικιά μας- εμού και άλλων συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ....
- είναι να υπάρξει ισοπολιτεία στη φορολογική μεταχείριση των βουλευτών». Σημείωσε δε, πως η κυβέρνηση έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες για την περιστολή των βουλευτικών προνομίων.

Σε σχετική ερώτηση, ότι μια πολύτεκνη οικογένεια δυσκολεύεται την ώρα που οι βουλευτές απολαμβάνουν προνόμια, ο κ. Ξυδάκης είπε: «Η απάντησή μου είναι ότι πράγματι μια οικογένεια με τρία παιδιά και με τέσσερα είναι το πολυτιμότερο αγαθό αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα του δημογραφικού μαρασμού, ένα το κρατούμενο. Και χρειάζεται τη στήριξη την έμπρακτη, την ενεργό και τη διαρκή και την έγνοια του τι γίνεται στην Ελλάδα που έχει δείκτη γεννητικότητας 1,3. Είμαστε από τα πιο γερασμένα έθνη στην Ευρώπη αυτό δεν υπάρχει στην ημερήσια πολιτική ατζέντα» υπογράμμισε ο κ. Ξυδάξης και πρόσθεσε:

«Δεύτερον: ναι, πρέπει να υπάρξει ισοπολιτεία στη φορολογική μεταχείριση των βουλευτών. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για αυτό. Ναι, πρέπει να μειωθούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τους βουλευτές, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και νομίζω ότι θα γίνει. Η βούληση η δικιά μας- εμού και άλλων συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ- (ερ. θα έρθει με τροπολογία στη Βουλή;) θα γίνει δια της νομίμου οδού. Έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες αυτή η κυβέρνηση για την περιστολή των βουλευτικών προνομίων» κατέληξε ο κ. Ξυδάκης.

Πηγή: thetoc.gr