Η σύζυγος του Φιγιόν για τις αργομισθίες: Δούλευα από το σπίτι

Η Πενέλοπι Φιγιόν, η σύζυγος του υποψηφίου προέδρου της γαλλικής Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, η οποία κατηγορείται ότι πήρε περίπου 800.000 ευρώ γιατί ήταν δηλωμένη ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της, θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή εισαγγελέα στις 28 Μαρτίου, για δεύτερη φορά, με βαρύτατες κατηγορίες....
 Η γαλλική κυριακάτικη εφημερίδα Le Journal du dimanche (JDD) αποκαλύπτει σήμερα τι είχε δηλώσει στους εισαγγελείς η Πενέλοπι Φιγιόν, όταν κλήθηκε να απολογηθεί στις 30 Ιανουαρίου για τις αργομισθίες, και επισημαίνει ότι την ίδια υπερασπιστική γραμμή θα κρατήσει και τώρα.

Η κ. Φιγιόν εξήγησε στον ανακριτή πώς εργαζόταν δίπλα στον σύζυγό της, μεταξύ 1998 και 2002 (με μηνιαίο μισθό 3.340 ευρώ καθαρά) αφού δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι της στο κοινοβούλιο:

«Ασχολιόμουν με την αλληλογραφία που έφτανε στο σπίτι μας, με τα αιτήματα των ψηφοφόρων, με τα προβλήματα των ανθρώπων που βρίσκονταν σε δυσκολία και με διάφορα άλλα αιτήματα».

Η Πενέλοπι Φιγιόν δήλωσε επίσης ότι κατέγραφε σε «αρχεία και σημειώσεις» τις εκδηλώσεις στις οποίες έπρεπε να πάει ο σύζυγός της. Εξήγησε, μάλιστα, ότι ορισμένες φορές πήγαινε στη θέση του «ειδικά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που δεν τον ενδιέφεραν τόσο».

Αυτή την εργασία την πραγματοποιούσε στον πύργο της, στην επαρχία Σαρτ της Γαλλίας, «χωρίς ποτέ να πάει στο κοινοβούλιο».

Η Πενέλοπι Φιγιόν κατηγορείται, επίσης, ότι όταν ο σύζυγός της έγινε υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων το 2002 και κάποιος άλλος βουλευτής πήρε τη θέση του στην επαρχία, ο Marc Joulaud (2002-2007), η ίδια πληρωνόταν ως κοινοβουλευτική βοηθός και του εν λόγω βουλευτή! Δικαιολογώντας τον διορισμό της, η κ. Φιγιόν δήλωσε στον ανακριτή ότι «η επιρροή του συζύγου μου παρέμενε σημαντική στην επαρχία και η παρουσία μου μπορούσε να του αποφέρει κέρδος στην άσκηση των καθηκόντων του».

Πηγή: iefimerida.gr