«Γόρδιος δεσμός» η περιουσία του Α.Βγενόπουλου - «Ο πατέρας σας πέθανε φτωχός αφήνοντας μόνο χρέη»

Οι κληρονόμοι του Ανδρέα Βγενόπουλου φέρεται να είναι μπλεγμένοι σε μια δικαστική διαμάχη για την αποδοχή της κληρονομιάς μεγάλων διαστάσεων.

Η δεύτερη σύζυγός του Ρίτα Σουβατζόγλου, ο γιος του Φίλιππος από τον πρώτο του γάμο και η κόρη του Μελίνα, από τη σχέση του με τη βρετανίδα Τζιλ Μπεντ....
, αν τελικά αποδεχθούν την κληρονομιά, θα κληθούν να πληρώσουν στο ελληνικό δημόσιο πρόστιμο 185 εκατ. ευρώ, που έχει καταλογιστεί στον εκλιπόντα για φοροδιαφυγή από αδήλωτες καταθέσεις.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμη θρίλερ. Η διαμάχη ξεκίνησε το βράδυ του θανάτου του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Εκείνο το Σάββατο η Μελίνα ήταν φιλοξενούμενη στο σπίτι του πατέρα της.

Το βράδυ είχε βγει με φίλους και όταν επέστρεψε στο σπίτι έτρεξε να αγκαλιάσει τον πατέρα της που παρακολουθούσε εκείνη τη στιγμή τηλεόραση έχοντας ένα ipad στο πλάι του.

Τον αγκάλιασε και από τα πρώτα δευτερόλεπτα κατάλαβε. Ήταν παγωμένος και δεν αντέδρασε.

Αμέσως έτρεξε και ξύπνησε τη Ρίτα Σουβατζόγλου. Η Μελίνα στη συνέχεια παίρνει τηλέφωνο τον ετεροθαλή αδερφό της.

Μερικές εβδομάδες αργότερα ο πρωτότοκος γιος του Βγενόπουλου, που είχε επιστρέψει από την Αμερική στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, μαζί με την αδελφή του θέλησαν να περάσουν πάλι από το σπίτι του πατέρα τους.

Εκείνο το πρωί το γραφείο - στρατηγείο του Βγενόπουλου στο σπίτι ήταν κλειδωμένο.

Τις επόμενες μέρες ο Φίλιππος, που είχε κλειδιά του σπιτιού, ξαναπήγε όμως βρήκε, σύμφωνα με φίλους του τις κλειδαριές αλλαγμένες με τη Ρίτα Σουβατζόγλου να ρωτάει εκείνον και την αδερφή του: «Τι ψάχνετε; Ό,τι και να ψάχνετε δεν θα βρείτε απολύτως τίποτα. Δεν το ξέρετε; Ο πατέρας σας πέθανε φτωχός αφήνοντας πίσω του μόνο χρέη» φέρεται να είπε.

Ο Φίλιππος έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια του και ζήτησε στέγη σε φίλο του, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Την υπόθεση από την πλευρά του Φίλιππου έχει αναλάβει η δικηγορική εταιρεία Ν. Αγαπηνός.

Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωση: «Ο Φίλιππος Βγενόπουλος έχει αποδεχθεί την κληρονομιά του πατρός του με το ευεργέτημα της απογραφής. Η δικηγορική εταιρεία προβαίνει στην απογραφή του ενεργητικού και παθητικού της κληρονομιαίας περιουσίας στην ημεδαπή και αλλοδαπή. Όταν η διαδικασία αυτή περατωθεί κατά το νόμο θα αποφασισθούν περαιτέρω ενέργειες αστικής και ποινικής φύσεως».

Άνθρωποι του περιβάλλοντος Βγενόπουλου λένε ότι είχε λογαριασμούς και χαρτοφυλάκια σε τράπεζες του εξωτερικού, όμως η ανακάλυψη αυτή του θησαυρού θέλει χρόνο για τα παιδιά του.

Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, η Αλεξάνδρα Βαλετοπούλου, η κόρη της Ρίτας Σουβατζόγλου από τον πρώτο της γάμο, είναι στην πλευρά της μητέρας της σε όλη τη διαμάχη.