ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Το μεγάλο αυτό κτήριο που δεσπόζει της πλατείας Συντάγματος υποτίθεται ότι είναι η Βουλή των Ελλήνων, ή αλλιώς το Βουλευτήριο.
Λέμε δε "υποτίθεται" απλά διότι δεν λειτουργεί πλέον ως Βουλευτήριο, αλλά ως Βολευτήριο, αφού όσοι εισέρχονται εκεί μπορεί να είναι εκλεγμένοι με δημοκρατικές διαδικασίες, μόλις όμως περάσουν το κατώφλι της Βουλής αμέσως ξεχνάνε υποσχέσεις και όρκους για την τήρηση του Συντάγματος την ευημερία του λαού και την πίστη στην Πατρίδα, λες και μέσα σ αυτό το κτήριο αναπνέουν κάποιο ψεκασμένο δηλητήριο.
Κοινή επιδίωξη των εισερχομένων σ αυτό πολιτικών (πλέον) είναι η κοινώς λεγόμενη "αρπαχτή".
Απαρνούμενοι εκ των πραγμάτων την τήρηση των άρθρων του Συντάγματος  και ειδικά του άρθ. 4 που ορίζει την ισότητα των πολιτών, θεσπίζουν για την πάρτη τους νομοσχέδια παρέκκλισης του σκοπού και ορίζουν όχι μόνο προκλητικές αμοιβές ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης που έχει γονατίσει ο λαός από την απάνθρωπη φορομπηχτική πολιτική τους, αλλά ......
νομοθετούν και απαλλαγές πάλι για την πάρτη τους.
Τελευταίο "επίτευγμα" της πρόκλησης του είναι όπως διαβάζουμε  "το παράθυρο" εξαίρεσης για τις βουλευτικές συντάξεις στην εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου 4387, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος:
 "Οι συντάξεις των αιρετών (βουλευτών και δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών) βρίσκονται σε κενό νόμου, γιατί δεν προβλέφθηκε ρητώς η υπαγωγή των προσώπων αυτών στις νέες ρυθμίσεις.
Δεν έχει προβλεφθεί ειδική διάταξη που να ρυθμίζει τον τρόπο υπολογισμού με εθνική και ανταποδοτική σύνταξη και αν θα έχουν τις περικοπές που ισχύουν για το σύνολο των λοιπών συνταξιούχων μετά τον επανυπολογισμό τους και την κατάργηση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς".
Τώρα να πιστέψουμε ότι ο νομοθέτης "πλανήθηκε" και παρέλειψε την ρύθμιση για τις βουλευτικές συντάξεις ή ότι έγινε ειδικό μαγείρεμα που τις εξαίρεσε από την ρύθμιση;;; Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας (αριθ.1) Έλληνας που να πιστεύει την πρώτη εκδοχή.
Εκείνο που πλέον συνιστάται είναι να χαραχτεί μια επιγραφή στην πρόσοψη της Βουλής με αρχαιοελληνικούς χαρακτήρες που να αναφέρει παραφρασμένη την προγονική μας προτροπή:
 " ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΡΤΗΣ".
Η οποία θα αποδίδει στην πραγματικότητα την χρήση του εικονιζόμενου κτηρίου.