Τώρα είναι «άλλος» ο όμιλος της Εθνικής

Η ικανοποίηση από την εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στο Βέλγιο είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι και η πικρία για το γκολ που δεχθήκαμε ένα λεπτό πριν το φινάλε του ματς. Όπως και να έχουν τα πράγματα, η ουσία είναι ότι καταφέραμε να πάρουμε βαθμό κόντρα σε μια....
απ' τις πιο καλές εθνικές ομάδες της Ευρώπης και πριν το ματς κανείς δεν περίμενε πως θα καταφέρναμε να φέρουμε σε τόσο δύσκολη θέση τους αντιπάλους.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οφείλουμε λοιπόν να πούμε ότι με την εμφάνιση στις Βρυξέλες, η Εθνική μας ομάδα “επέστρεψε στις ρίζες της” κι αυτό βεβαίως αφορά τον τρόπο αμυντικής λειτουργίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Γιατί ναι μεν οι Βέλγοι είχαν την κατοχή της μπάλας (σε μεγάλο βαθμό) αλλά τούτο ήταν κάτι αναμενόμενο. Το θέμα για την ομάδα μας ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα προσπαθούσε να περιορίσει τη “δράση” μιας πολύ επιθετικής ομάδας όπως είναι το Βέλγιο. Οι διεθνείς μας τα κατάφεραν πολύ καλά και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοι μας περιορίστηκαν σε μια υπεροχή που δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία μας. Το γκολ του Μήτρογλου στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν ότι ακριβώς χρειάζονταν η Εθνική μας για να προκαλέσει μεγαλύτερο άγχος στους Βέλγους. Και ίσως τα πράγματα να ήταν και διαφορετικά αν ο Ταχτσίδης δεν είχε αποβληθεί για ένα αχρείαστο μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή.

Το φινάλε του αγώνα μας βρίσκει ικανοποιημένους και με τον Καπίνο να είναι πολυτιμότερος παίκτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, καθώς ο νεαρός γκολκίπερ πραγματοποίησε δυο πολύ μεγάλες αποκρούσεις (η τελευταία στις καθυστερήσεις). Η ισοπαλία που πήραμε στις Βρυξέλλες δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα στον όμιλο, μια κατάσταση που μάλλον κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από την έναρξη του αγώνα με τους Βέλγους. Πλέον μπορεί να μιλήσει κάποιος ξεκάθαρα και για την πρώτη θέση του ομίλου. Όχι ότι γίναμε εμείς το φαβορί, αλλά όλα είναι “ανοιχτά” και γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βοσνία αλλά κι αυτό με το Βέλγιο στο “Καραϊσκάκη”. Το ζητούμενο για την Εθνική μας ομάδα είναι να ξαναβρεί την “ταυτότητα” της, ν' ανακτήσει την αυτοπεποίθηση της και είναι πλέον εμφανές ότι έχει ξεκινήσει μια καλή προσπάθεια.