Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Κι άλλη προειδοποίηση από τον Στίβεν Χόκινγκ: «Η τεχνολογία θα μπορούσε να αφανίσει το ανθρώπινο είδος!»

Σε κίνδυνο να εξαφανιστεί από την τεχνολογία βρίσκεται η ανθρωπότητα σύμφωνα με τον Στίβεν Χόκινγκ. 

Ο σπουδαίος φυσικός ο οποίος στο παρελθόν είχε μιλήσει για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, τόνισε ότι προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον μας η τεχνολογία θα πρέπει να ελέγχεται....
 Ισχυρίζεται, ακόμη, ότι μια παγκόσμια κυβέρνηση είναι η μόνη μας ελπίδα, αν και ο ίδιος πιστεύει ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως να δημιουργούσε και περισσότερα προβλήματα και να κατέληγε όλο αυτό να γίνει τυραννία.

Μιλώντας στους Times είπε χαρακτηριστικά: «Από την απαρχή του πολιτισμού, η επιθετικότητα ήταν χρήσιμη στο βαθμό που συνδεόταν με τον αγώνα επιβίωσης. Είναι περασμένη στα γονίδιά μας μέσω της δαρβινικής εξέλιξης. Τώρα, όμως, η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που η επιθετικότητα θα μπορούσε να μας καταστρέψει όλους μέσω ενός πυρηνικού ή βιολογικού πολέμου.

Πρέπει να ελέγξουμε αυτό το ένστικτο που κληρονομήσαμε μέσα από τη λογική». Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στίβεν Χόκινγκ εκφράζει την ανησυχία του. Και πέρυσι είχε δηλώσει ότι φοβόταν πως τα ρομπότ έχουν τη δυνατότητα να εξελίσσονται πιο γρήγορα από το ανθρώπινο γένος. «Οταν οι μηχανές φθάσουν στο επίπεδο εκείνο που θα είναι σε θέση να εξελιχθούν μόνες τους τότε δεν θα μπορούμε να προβλέψουμε αν οι στόχοι τους θα είναι ίδιοι με τους δικούς μας».

Ωστόσο, παρ' όλες αυτές τις ανησυχίες ο καθηγητής φυσικής είπε πως είναι βέβαιος πως η ανθρώπινη φυλή θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις προκλήσεις. 
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.