ΗΠΑ: Δικαστής διορισμένος από τον Μπ. Ομπάμα αρνείται να υπακούσει στο διάταγμα του Ντ. Τραμπ για τους μετανάστες

«Πονοκέφαλος» επικρατεί στα αμερικανικά δικαστήρια από το αναθεωρημένο, αντι-μεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες από 6 μουσουλμανικές χώρες.

Παρόλο που το διάταγμα απαγορεύει, μεταξύ άλλων....
, σε Σύρους πρόσφυγες να εισέλθουν σε αμερικάνικο έδαφος για 90 ημέρες, ένας δικαστής αποφάσισε να χορηγηθεί άσυλο στην οικογένεια ενός Σύρου πρόσφυγα.

Ο — διορισμένος από τον Μπαράκ Ομπάμα — δικαστής του Ουισκόνσιν, William Conley, αγνόησε το διάταγμα Τραμπ και επέτρεψε να χορηγηθεί άσυλο στη σύζυγο και το παιδί ενός Σύρου πρόσφυγα, στον οποίο είχε ήδη χορηγηθεί άσυλο από το 2014.

Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος δικαστής θέτει σε υψηλότερο φρόνημα τις πολιτικές του πεποιθήσεις από τον όρκο που έχει δώσει να τηρεί τους νόμους και το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Ο δικαστής εξηγώντας το σκεπτικό του ανέφερε ότι η οικογένεια θα αντιμετώπιζε «σημαντικό κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης" αν έμενε στη Συρία.

Αυτή η απόφαση πιστεύεται ότι είναι η πρώτη από τις πολλές νομικές προκλήσεις που θα παρουσιαστούν στα δικαστήρια μόλις ισχύσει επίσημα το διάταγμα Τραμπ, στις 16 Μαρτίου.

Παράλληλα, άλλος δικαστής αρνείται να εκδώσει αποφάσεις σχετικές με τη νεότερη εκδοχή του διατάγματος.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής James Rombart ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να κατατεθεί μία καταγγελία εναντίον του διατάγματος, πριν προβεί σε οποιαδήποτε απόφαση.

Μετά τη δημόσια κατακραυγή εναντίον της αρχικής απαγόρευσης, ο δικαστής με έδρα το Σιάτλ είχε αποφανθεί το Φεβρουάριο ότι το διάταγμα Τραμπ ήταν αντισυνταγματικό, σταματώντας την εφαρμογή του σε όλη τη χώρα.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν ότι η πλειοψηφία του αμερικανικού λαού χάρισε την νίκη στον Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα κατά έναν αποφασιστικό τρόπο.