Πούτιν προς Λεπέν: «Θα βλέπω όποιον Γάλλο πολιτικό θέλω»

«Θα βλέπω όποιον Γάλλο πολιτικό θέλω» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή του, την Παρασκευή, με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στη Μόσχα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στην ακροδεξιά υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία «η Ρωσία δεν έχει πρόθεση...
να επηρεάσει τις γαλλικές εκλογές, αλλά ο ίδιος διατηρεί το δικαίωμα να συναντά όποιο γάλλο πολιτικό επιθυμεί».

Aς σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της συνάντησης Πούτιν-Λεπέν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία, με τον Πούτιν να κατηγορείται για παρέμβαση 1 μήνα πριν τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Έκκληση στη Γαλλία και τη Ρωσία να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν απηύθυνε νωρίτερα η υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στη ρωσική Δούμα.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, η κ. Λεπέν σημείωσε πως Παρίσι και Μόσχα μπορούν να συνεργαστούν στον αγώνα κατά της παγκοσμιοποίησης και του ισλαμικού φονταμενταλισμού.

Αναποφάσιστο δηλώνει στο μεταξύ το 43% των εκλογέων σύμφωνα με νέα σφυγμομέτρηση, η οποία αναδεικνύει τη ρευστότητα που επικρατεί στο εκλογικό σώμα της χώρας.

Πηγή: Skai.gr