Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Δεν εξαιρούνται οι βουλευτές από το νέο ασφαλιστικό

Μόνο οι κατηγορίες των ασφαλισμένων που αναφέρονται ρητά στον νόμο Κατρούγκαλου εξαιρούνται από την εφαρμογή των διατάξεων του για τις συντάξεις, αναφέρει το υπουργείο Εργασίας μετά το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που αναφέρει ότι οι συντάξεις των βουλευτών και των άλλων αιρετών μένουν αλώβητες....


Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο:

- Οι μόνες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου που έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του νόμου, είναι αυτές που αναφέρονται ρητά στο άρθρο 4 του ν.4387/2016 (πολεμικές συντάξεις, συντάξεις Εθνικής Αντίστασης, συντάξεις λογοτεχνών-καλλιτεχνών, προσωπικές συντάξεις, συντάξεις λόγω ανικανότητας που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης).
- Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγονται εξαίρεση των βουλευτών και αιρετών α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
- Σχετικά με παραπλανητικές αναφορές στον Τύπο, αποδεικνύονται αμέσως ψευδείς. Σε ότι αφορά τους ευρισκόμενους εν θητεία βουλευτές, δεν συντρέχει λόγος έκδοσης των συντάξεων και ως προς τον επανυπολογισμό, πρόκειται για μια διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 31/12/2018 και έως τότε θα έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος και γι’ αυτή την κατηγορία.
- Για πολλοστή φορά λοιπόν, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκαθαρίζει ότι καμιά τέτοια εξαίρεση δεν πρόκειται να υπάρξει και οι αιρετοί αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους λοιπούς ασφαλισμένους της χώρας.

Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός Εργασίας και νυν αναπληρωτής υπουργός για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο δημοσίευμα κάνει λόγο στο Twitter για «απόλυτη παραπληροφόρηση», διευκρινίζοντας ότι στο άρθρο 4 του εν λόγω νόμου καταργήθηκε η εξαίρεση των βουλευτών, ενώ το άρθρο 13 ορίζει ότι οι αναπροσαρμογές στις συντάξεις ισχύουν για όλους».

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.