Η κατανάλωση μιας μπίρας την ημέρα συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων

Είναι σίγουρα μια είδηση που θα χαροποιήσει όσο καμία άλλη τους λάτρεις της μπίρας. Η κατανάλωση μιας μπίρας την ημέρα συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών σοβαρών καρδιακών παθήσεων σε νέα μελέτη μεγάλης κλίμακας.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal (BMJ)...
, έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα στοιχεία ότι η κατανάλωση αλκοόλ μέσα σε συνιστώμενα όρια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, που ορίζεται ως η κατανάλωση 14 μονάδων αλκοόλ την εβδομάδα και ισοδυναμεί με περίπου ενάμισι μπουκάλι κρασί ή επτά ποτήρια μπύρας, είναι γνωστό ότι συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων, αλλά όχι όλων, των καρδιαγγειακών ασθενειών, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το University College του Λονδίνου κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα, αναλύοντας τα ηλεκτρονικά μητρώα υγείας περίπου δύο εκατομμυρίων υγιών ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Από την άποψη της βιολογίας, οι άνθρωποι που πίνουν με μέτρο τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής, ή υψηλότερα επίπεδα της καλής χοληστερόλης», εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης Steven Ball.

Αντίθετα, εκείνοι που δεν πίνουν καθόλου εμφάνισαν αυξημένο κίνδυνο για ασταθή στηθάγχη, καρδιακή προσβολή, αιφνίδιο θάνατο, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο, ανεύρυσμα κοιλίας και περιφερική αρτηριακή νόσο.

Ο Δρ Bell τόνισε ωστόσο ότι η έρευνα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί από τους μη πότες ως λόγος για να ξεκινήσουν την κατανάλωση αλκοόλ, γιατί υπάρχουν πιο ασφαλείς και πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, όπως η υγιεινή διατροφή.

Πηγή: stogiatro.gr