Ιταλός Υπ. Εργασίας: «Βρίσκεις πιο εύκολα δουλειά παίζοντας ποδόσφαιρο με φίλους παρά στέλνοντας βιογραφικά!»

Σειρά αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του Ιταλού υπουργού Εργασίας Τζουλιάνο Πολέτι ότι «βρίσκεις πιο εύκολα δουλειά παίζοντας ποδόσφαιρο με φίλους, παρά στέλνοντας βιογραφικά».

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό και πρώην πρόεδρο της Ιταλικής Ένωσης Συνεταιρισμών...
, αυτό οφείλεται στο ότι «η σχέση εργασίας είναι πρώτα απ΄όλα μια σχέση εμπιστοσύνης». Την άποψη αυτή του Ιταλού υπουργού σχολίασαν χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου και πολλοί την χαρακτηρισαν άτοπη και ανάρμοστη για τον ρόλο του.

Ο ίδιος ο Πολέτι δήλωσε στην συνέχεια ότι παρερμηνεύθηκε και ότι η φράση ελέχθη κατά την διάρκεια επίσκεψης σε σχολείο, αναφορικά με τη χρησιμότητα της αλληλοσυμπλήρωσης της μελέτης με εργασιακές εμπειρίες. «Οι μαθητές κατανόησαν πλήρως την ορθή σημασία της», είπε ο υπουργός της κυβέρνησης Τζεντιλόνι.

Όπως αναφέρουν, όμως, πολλοί σχολιαστές, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιταλός υπουργός κάνει δηλώσεις οι οποίες προκαλούν σειρά αμφισβητήσεων: στο παρελθόν τόνισε ότι «είναι άχρηστο να παίρνει κανείς πτυχίο στα 28 του», ενώ ερωτηθείς σχετικά με τους ιταλούς νέους που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, υπογράμμισε ότι «κάποιοι από αυτούς, καλύτερα να μην είναι μες στα πόδια σου».