Πρόταση Τσίπρα-Καμίνη για γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή

Έτοιμοι να προωθήσουν το «Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης», έχοντας ως στόχο την ριζική αλλαγή της Αθήνας, παρουσιάζονται ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Καμίνης.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Goal, μία από τις κυριότερες παρεμβάσεις σε αυτό το σχέδιο αφορά....
τον Παναθηναϊκό και τη μεταφορά της έδρας του από την Λεωφόρο στο Γουδή.

Πρόκειται για την έκταση που βρίσκεται πίσω από το Νοσοκομείο της Αεροπορία, δίπλα στον σταθμό Κατεχάκη του μετρό και έχει εύκολη οδική πρόσβαση και από την Αττική Οδό, ενώ σχεδιάζεται η γραμμή 4 του μετρό, που ξεκινά από το Γαλάτσι και συνεχίζει Εξάρχεια, Ευαγγελισμό, Ζωγράφου, Πανεπιστημιούπολη και καταλήγει ακριβώς έξω από το σημείο που υπάρχουν σκέψεις για το νέο γήπεδο του «τριφυλλιού».

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, το σχέδιο περιλαμβάνει την κατεδάφιση της Λεωφόρου, μόλις ολοκληρωθεί η ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια, προβλέπεται η ενοποίηση με τα Προσφυγικά της Λεωφόρου και η υπογειοποίηση της γέφυρας επικοινωνίας στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, δημιουργώντας – σύμφωνα με τα σχέδια – έναν ενιαίο χώρο πρασίνου από τον Λυκαβητό ως τα Προσφυγικά.

Όλα αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα, όταν και θα συναντηθούν ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, με την Κυβέρνηση να έχει σχεδιάσει την αναβάθμιση της πρωτεύουσας και την ριζική αλλαγή στην εικόνα της.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φορά που ακούστηκε η περίπτωση της μεταφοράς του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή ήταν το 2004 επί θητείας Γιώργου Σουφλιά στο ΥΠΕΧΩΔΕ, αν και υπήρχε και η πρόταση για το Ελληνικό σε συζητήσεις που είχε ο τότε μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Βαρδινογιάννης με την Πολιτεία.