ΞΕΝΟΥΠΟΛΗ Ξένων "Επενδυτών"



Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)


Ίσως και να μην είναι όλα τόσο μαύρα όσο νομίζουμε.
Ασφαλώς και υπάρχουν - δικαιολογημένα παράπονα για την φτωχοποίηση μας και την αδυναμία προσέλευσης επενδύσεων.
Όμως βλέπουμε πως κάπου, κάπως υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης.
Τα τελευταία 7 περίπου χρόνια ξεκίνησε και γιγαντώνεται μια μεγάλη, πρωτόγνωρη  ε π έ ν δ υ σ η  που απλώνεται μάλιστα σε ολόκληρη τη χώρα. Πολύ το χρήμα και οι θέσεις απασχόλησης. Πρόκειται για την γνωστή αλυσίδα ενεχυροδανειστηρίων - 100 μέχρι τώρα καταστήματα - που καλύπτουν την επικράτεια!
Οι  ενεχυριαστές  και  ενεχυριάστριες  ουσιαστικά (ξε) πουλάνε όσο όσο τα τιμαλφή τους.
Περί τυπικής, ολοκληρωτικής   ε κ π ο ί η σ η ς  πρόκειται.
Οι εκποιητές αποκτούν κάποια χρήματα, καλύπτουν ανάγκες τους, κάτι που σημαίνει ότι κυκλοφορεί ρευστό στην αγορά και η χώρα δεν κατεβάζει εντελώς ρολά χάρις στα ανοιχτά ρολά των .....
ενεχυροδανειστηρίων τα οποία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια!....
Ίσως να πρέπει να τιμηθεί - ως εθνικός ευεργέτης - ο ιδιοκτήτης μεγαλοεπενδυτής.
Βέβαια δεν αρκεί μια μόνο επένδυση-όσο μεγάλη και αν είναι - αλλά πρέπει να γίνουν και άλλες. Το "κλίμα" δεν προσφέρεται.
Ούτε αξιοποιήσεις περιοχών , όπως εκείνη του Αεροδρομίου του Ελληνικού.
Οι νυν Κυβερνώντες προσπάθησαν αρχικά να προχωρήσουν την υπόθεση.
Δυστυχώς μια μερίδα του Κόμματος (λόγω νοσηρής ιδεοληψίας) είναι αλλεργική στις ιδιωτικοποιήσεις.  Ανθίσταται, σαμποτάρει , αρνείται να συναινέσει σε κάτι τέτοιο.
Τι θα γίνει; Θα μείνει για πολλές ακόμη δεκαετίες αναξιοποίητος ο χώρος;
Πρόταση (Απελπισίας ):
Να μαζέψουν όλους τους νεόφερτους (πρόσφυγες, μετανάστες, λαθρομετανάστες, απόκληρους κ.ο.κ) εκεί ώστε και το νεκρό τοπίο να ζωντανέψει. Ταυτόχρονα θα ανακουφιστούν οι περιοχές της Ελλάδας που υποφέρουν - και ο Τουρισμός τους -από το κύμα των ξένων.




Να κατασκευαστούν ξεχωριστές μονάδες: Συνοικίες /χωριουδάκια ώστε οι διαφορετικής προέλευσης ή -και - θρησκεύματος άνθρωποι να μην αναμιγνύονται και να μην συγκρούονται μεταξύ τους.
Απαραίτητη  η κατάλληλη υποδομή.  οι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Βλέπετε ότι μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματά μας με .... εσωτερικές ανακατατάξεις, ανακατανομές κλπ. Είτε αυτό αφορά περιουσιακά στοιχεία /τιμαλφή, είτε μεταφέροντας κέρματα από τη μία τσέπη στην άλλη, ή μετακινώντας αλλοδαπούς από τη μία περιοχή στην άλλη.
Με αυτό τον τρόπο και σε δουλειά να βρισκόμαστε και θα διευκολυνόμαστε και -κατ' εξοχήν  αυτό - θα αλληλοκοροιδευόμαστε, ώστε να συνεχίζουμε χαβαλετζήδικα να πορευόμαστε.





ΥΓ Κάτι μου λέει πως το 101 (υπο) κατάστημα της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων θα ανοίξει στην .... ΞΕΝΟΥΠΟΛΗ των ξένων  "επενδυτών"  του Αεροδρομίου του Ελληνικού. (Ή, ορθότερα: "Ελληνικού";)