Εκτός ελέγχου ο Μ.Τσαβούσογλου μετά το «χαστούκι» της Ολλανδίας: «Το “ατύχημα” στα Ίμια θα είχε συμβεί εάν οι στρατιώτες μας δεν ήταν ψύχραιμοι»

Νέα επίθεση εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο ευερέθιστος, όπως αποδεικνύεται,  Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, ενώ ταυτόχρονα άφησε υπόνοιες για ένα «ατύχημα» με επίκεντρο τα Ίμια.

Μετά το «χαστούκι» της Ολλανδίας η κυβέρνηση...
της οποίας αρνήθηκε στο αεροσκάφος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ, γεγονός που καταδεικνύει την σταδιακή απομόνωση της Τουρκίας από την Ευρώπη, 0  Μ.Τσαβούσογλου πέρασε την ώρα του να δίνει συνεντεύξεις σε τουρκικά ΜΜΕ.

Και η Ελλάδα για άλλη μια φορά ως «σάκος του μποξ» συγκέντρωσε τα πυρά του θιγμένου από την Ολλανδία Τσαβούσογλου.

Σε μια εξ αυτών στο Cnnturk ο Τούρκος υπυοργός  εμφανίστηκε ως «νταής» όταν απάντησε σε ερώτηση, για την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας, λέγοντας ότι παρά την ένταση οι διερευνητικές επαφές συνεχίζονται κανονικά.

Σε πρόσθετη ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος με την ένταση που επικρατεί στα 'Ιμια, είπε:

«Εμείς δεν το επιθυμούμε, αλλά έχουμε πολλάκις προειδοποιήσει. Αυτός ο υπουργός Άμυνας του ρατσιστικού κόμματος προκαλεί... Αν οι στρατιώτες μας δεν ήταν ψύχραιμοι με τις τόσες προκλήσεις το ατύχημα θα είχε ήδη συμβεί», είπε ο Τσαβούσογλου αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί και να  γίνει όταν  θα έχουν εξαντλήσει τη «ψυχραιμία» τους οι Τούρκοι στρατιώτες.