Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Αυτό είναι το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο

Οι κάτοχοι αυτού του διαβατηρίου είναι, κατά πάσα πιθανότητα, οι πιο "ισχυροί" ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μελέτη της εταιρείας συμβούλων Nomad Capitalist, η οποία κατέταξε την ισχύ των διαβατηρίων 199 χωρών του κόσμου με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Τα κριτήρια αυτά ήταν: η ανάγκλη βίζας για να ταξιδέψει κάποιος...
, η φορολογία, η συνολική αντίληψη για τη χώρα προέλευσης, η διπλή υπηκοότητα και η ελευθερία στη χώρα προέλευσης.

Με βάση τα κριτήρια αυτά, το ισχυρότερο διαβατήριο στον πλανήτη είναι αυτό της Σουηδίας, ακολουθούμενο από τα διαβατήρια του Βελγίου, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου που συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.Προκαλώντας έκπληξη, τα διαβατήρια χωρών όπως ο Καναδάς (14η θέση), η Βρετανία (16η θέση) ή οι ΗΠΑ (35η!) βρίσκονται πολύ χαμηλότερα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό διαβατήριο βρίσκεται στην 23η θέση, με την ίδια βαθμολογία με την Ουγγαρία, την Αυστρία και τη Σλοβενία.
Τέλος, τα πιο αδύναμα διαβατήρια είναι αυτά του Πακιστάν, της Ερυθραίας, του Ιράκ και, στον πάτο της κατάταξης, του Αφγανιστάν.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.