Γαλλία: Χωρίς τέλος τα σκάνδαλα για τον Φρ. Φιγιόν - Του είχαν χαρίσει ρούχα αξίας άνω των 48.000 ευρώ (φωτό)

Δεν έχουν τέλος οι σκοτούρες για τον Φρανσουά Φιγιόν και τα σκάνδαλα. Αυτήν την φορά η κυριακάτικη Journal du Dimanche αποκάλυψε ότι του χάρισαν ρούχα αξίας 48.500 ευρώ!
«Και λοιπόν, ποιό είναι το πρόβλημα;» ήταν η απάντηση κύκλων του Φιγιόν....

Μετά το σκάνδαλο με τις αργομισθίες εκαντάδων χιλιάδων ευρώ της συζύγου του Πενέλοπι, όλα τα γαλλικά μίντια ελέγχουν εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια της ζωής του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος παρουσιάζεται τώρα ως φιλάργυρος και διεφθαρμένος, ενώ ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ως φαβορί για πρόεδρος, «καθαρός» και αξιοπρεπής πολιτικός.

Η κυριακάτικη εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο Φιγιόν δέχτηκε ρούχα χιλιάδων ευρώ από μια σικάτη παριζιάνικη μπουτίκ. Ορισμένα ρούχα τα αγόρασε ο ίδιος και πλήρωσε με ρευστό 35.500 ευρώ. Ωστόσο, στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2017, και ενώ το σκάνδαλο με την σύζυγό του βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, ο Φιγιόν παρήγγειλε από την ίδια μπουτίκ δύο κοστούμια αξίας 13.000 ευρώ, ήτοι 6.500 ευρώ για κάθε κοστούμι. Αυτός ο λογαριασμός ξοφλήθηκε με επιταγή από την τράπεζα Monte Paschi, γράφει η γαλλική εφημερίδα. Ο μυστηριώδης χορηγός, ο οποίος περιγράφεται από την εφημερίδα ως «γενναιόδωρος φίλος», πλήρωσε τα ρούχα «επειδή το ζήτησε ο ίδιος ο Φιγιόν».

Το περιβάλλον του Φρανσουά Φιγιόν ρωτήθηκε από το περιοδικό γι'αυτές τις αποκαλύψεις και δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο γεγονός να προσφέρει κάποιος ρούχα στον υποψήφιο πρόεδρο. Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι ρούχα πληρώθηκαν με ρευστό.
«Αναρωτιώμαστε ως πού θα φτάσουν αυτές οι γελοίες παρεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή. Πράγματι, ένας φίλος του τού πρόσφερε κοστούμια τον περασμένο Φεβρουάριο. Αλλά αυτό δεν είναι κακό. Οσο για την συκοφαντία ότι πληρώθηκαν κάποια ρούχα σε ρευστό, αυτό είναι εντελώς προκλητικό», ήταν η απάντηση.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο, ο εκπρόσωπος του Φιγιόν Luc Chatel, κατήγγειλε μια «προεκλογική εκστρατεία βόθρου». «Αρχίζει να γίνεται ανυπόφορο. Ιστορίες ότι περνάει τα βράδυα στο Λος Βέγκας, ότι αγοράζει κοστούμια, ότι έχει παράνομους συνεργάτες, φτάνει πιά. Οι Γάλλοι δικαιούνται να έχουν μια προεκλογική εκστρατεία με διάλογο σε θέματα ουσίας. Θα πάνε να εκλέξουν τον ηγέτη της χώρας και θα πρέπει να εκλέξουν αυτόν που είναι καλύτερα προετοιμασμένος για τον θώκο», δήλωσε.
Στις 15 Μαρτίου ο Φρανσουά Φιγιόν έχει κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσει για το σκάνδαλο με τις αργομισθίες της συζύγου του και των δύο παιδιών του.

Ο Φρανσουά Φιγιόν θεωρείται από τους Γάλλους ιδιαιτέρως κομψός, καθώς υιοθετεί ένα συντηρητικό αλλά προσεγμένο ενδυματολογικό στυλ. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν είναι αποτέλεσμα της καθοδήγησης κάποιου στυλίστα αλλά των δικών του επιλογών, καθιστά τον νέο ηγέτη της γαλλικής δεξιάς ακόμη πιο γοητευτικό.
Ο Φιγιόν εντυπωσιάζει επιλέγοντας μπουφάν Barbour, ζακέτες-σακάκια Arnys, κοστούμια βρετανικού στιλ, πουκάμισα με ιταλικό γιακά και γραβάτες με σκούρα σχέδια, που κατορθώνει να τα συνδυάζει με επιτυχία, επιλέγοντας ένα αυστηρό στυλ εκλεπτυσμένης αισθητικής.

Το στυλ του συμπληρώνουν λίγα αλλά εμβληματικά εκκεντρικά αξεσουάρ, όπως οι κόκκινες κάλτσες και τα ακριβά ρολόγια.

Τα συγκεκριμένο σακάκι (ανήκει στα σακάκια εξοχής Arnys) είναι ενός ράφτη του Saint-Germain-des-Prés του Παρισιού, «το οποίο έχει εμπνευστεί από τους δασοφύλακες της Σολόν, στην κεντρική Γαλλία».

Το 2010, το περιοδικό GQ εξέλεξε τον Φρανσουά Φιγιόν τον πιο κομψό πολιτικό της Γαλλίας. Οι ειδικοί της μόδας αναγνωρίζουν ότι έχει μια μοναδική αίσθηση των γραμμών: στενά κοστούμια, μπουφάν βρετανικού στιλ. Ακόμη και οι κόκκινες κάλτσες που φοράει είναι της ιταλικής μάρκας Gammarelli, η οποία φτιάχνει και τις κάλτσες του Πάπα.