14 τροφές που έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν καρκίνο και δεν πρέπει να ξαναβάλετε στο στόμα σας

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο αναφέρει στην ιστοσελίδα του. ‘Η έρευνα έχει δείξει ότι οι περισσότεροι καρκίνοι μπορούν να προληφθούν.

Οι επιστήμονες εκτιμούν τώρα ότι το 60 τοις εκατό έως 70 τοις εκατό των καρκίνων μπορούν να προληφθούν μέσω των πληροφοριών που διατίθενται σήμερα και με τις απλές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής.’...


Με αυτή την ενθαρρυντική δήλωση κατά νου, αυτό το άρθρο ασχολείται με τις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στις καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες που όχι μόνο θα βελτιώσουν την υγεία σας, αλλά θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις τοξίνες που μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης του καρκίνου.

Καρκινογόνες τοξίνες που πρέπει να αποφεύγετε

Δοχεία με επένδυση BPA. Αυτό το συστατικό που βρίσκεται στα σκληρά πλαστικά και στις ρητίνες, χρησιμοποιείται για την επίστρωση μεταλλικών δοχείων. Εργαστηριακές μελέτες σε κύτταρα και ζώα έχουν συνδέσει το ΒΡΑ με τον καρκίνο, την στειρότητα, τον διαβήτη και την παχυσαρκία. Εκτός και αν στο δοχείο αναγράφεται πάνω ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί BPA, είναι πιθανό να περιέχει δισφαινόλη-Α (BPA). Το ΒΡΑ μπορεί επίσης να βρεθεί σε πολλά πλαστικά προϊόντα και οδοντιατρικά προϊόντα.

Κατεργασμένες και καπνιστές τροφές. Τα νιτρικά και νιτρώδη άλατα δρουν σαν συντηρητικά για την πρόληψη των τροφίμων από την αλλοίωση, μπορούν επίσης να προσθέσουν χρώμα στο κρέας. Όταν μαγειρευτούν, τα νιτρώδη και τα νιτρικά μετατρέπονται σε υποπροϊόντα που ονομάζονται ενώσεις N-nitroso, όπως οι nitrosamines και nitrosamides. Οι ενώσεις αυτές  σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.

Τα ψάρια που εκτρέφονται. Σύμφωνα με την υπηρεσία Food and Water Watch, τα  εκτρεφόμενα ψάρια περιέχουν υψηλότερα επίπεδα χημικών ρύπων από τα ψάρια στην θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου ενός γνωστού καρκινογόνου του  PCB. Λόγω υπερπληθυσμού στις ιχθυοκαλλιέργειες, τα ψάρια είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες και γίνεται μεγάλη χρήση των αντιβιοτικών. Επίσης, είναι πιο επιρρεπή στην  θαλάσσια ψείρα, πράγμα που σημαίνει ότι αντιμετωπίζονται επίσης με φυτοφάρμακα.

GMOs. Δυστυχώς οι ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί) έχουν διεισδύσει στην τροφή μας σε ανησυχητικό ρυθμό. Τα ΓΤΟ τρόφιμα θα πρέπει να αποφεύγονται.

Τα ψητά κρέατα. Οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, ή PAH, παράγονται μέσω ορισμένων τύπων καύσης, όπως η καύση του άνθρακα ή του ξύλου. Ένα επιπλέον πρόβλημα δημιουργείται όταν το λίπος από το κρέας στάζει, δημιουργώντας φωτιά και καπνό, οι PAH κολλάνε στο φαγητό που ψήνεται αυξάνοντας τον κίνδυνο της έκθεσης σας σε καρκινογόνα.

Υδρογονωμένα λίπη. Τα υδρογονωμένα λίπη, επίσης γνωστά σαν trans λιπαρά,  είναι ένα προϊόν τεχνητό που έγινε από τον άνθρωπο. Αυτά τα λίπη έχουν μια χημική δομή που έχει μεταβληθεί για να εμποδίσει το προϊόν από το να ‘ταγκίσει’, προκειμένου να αυξηθεί η διάρκεια της ζωής του. Το Harvard School of Public Health, διαπιστώνει ότι τα τρανς λιπαρά

άνουν το ανοσοποιητικό σύστημα να έχει υπερ-δραστηριότητα και  φλεγμονή και συνδέονται με καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη, μεταξύ άλλων χρόνιων παθήσεων. Εκτός του ότι είναι χημικά, οι χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται επίσης για να καλύψουν την οσμή και να αλλάξουν τη γεύση του λίπους.


Ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων. Οι σακούλες έχουν υπερφθοροαλκύκλια, υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ (PFOA) και υπερφθοροοκτάνιο (PFOS) για να μην ποτίζεται η συσκευασία από το λάδι. Όταν θερμαίνονται, αυτές οι χημικές ουσίες πηγαίνουν στο ποπ κορν. Όταν αυτό το ποπ κορν τρώγεται, εμφανίζονται αυτές οι χημικές ουσίες σαν  προσμείξεις στο αίμα.

Το  PFOA έχει συσχετισθεί με όγκους σε ζωικά όργανα (ήπαρ, πάγκρεας, όρχεις και μαστικούς αδένες σε αρουραίους), και αύξηση του καρκίνου του προστάτη σε εργαζόμενους στο εργοστάσιο που παράγει PFOA.
Τα μη βιολογικά φρούτα και λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας, καλλιέργειας με φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και σπόρους ΓΤΟ, που είναι επικίνδυνα για την υγεία σας.


Επεξεργασμένες τροφές. Τα αλλαντικά τείνουν να είναι υψηλά σε νιτρώδη και νιτρικά,  συντηρητικά που μπορούν,σε μεγάλες ποσότητες, ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο του καρκίνου του στομάχου και άλλων καρκίνων. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι συνήθως γεμάτα από άσπρο αλεύρι,σάκχαρα, έλαια,χρώματα, αρώματα και άλλα ανθυγιεινά συστατικά.


Επεξεργασμένα σάκχαρα. Οι ερευνητές έχουν βρει σχέσεις μεταξύ ζάχαρης και πολλών προβλημάτων όπως ανθυγιεινά επίπεδα των λιπιδίων του αίματος, χαμηλά επίπεδα HDL, αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή νόσο, υψηλότερα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα,παχυσαρκία,ανοσοκαταστολή, αρθρίτιδα και μια σειρά από άλλα δεινά. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν στην ζάχαρη.

Ανθρακούχα και ενεργειακά ποτά. Δεν υπάρχει καμία θρεπτική αξία στα ανθρακούχα ή τα ενεργειακά ποτά. Αυτά τα ποτά περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, ζάχαρη, χρωστικές, βρωμιωμένο φυτικό έλαιο (ένα επιβραδυντικό φλόγας), ασπαρτάμη και άλλες χημικές ουσίες. Ληστεύουν το σώμα σας από τις απολύτως αναγκαίες βιταμίνες και μέταλλα.

Πρωτεΐνη Σόγιας. Το 90-95 τοις εκατό της σόγιας που καλλιεργείται στην Αμερική και χρησιμοποιείται για να γίνει η πρωτεΐνη σόγιας, είναι ‘Roundup ready’, που σημαίνει ότι είναι γενετικώς τροποποιημένη ώστε να αντέχει τα ζιζανιοκτόνα.

Σύμφωνα με την American Dietetic Association, οι ‘Roundup ready’ πρωτεΐνες σόγιας είναι γνωστό ότι περιέχουν αντι-θρεπτικά συστατικά που μπορούν να αναπτύξουν ή να καθυστερήσουν την ικανότητα του σώματος να αφομοιώσει τα τρόφιμα και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά στη ροή του αίματος. Η σόγια περνά μέσα από μια άκρως βιομηχανική διαδικασία με οξέα σε δεξαμενές από αλουμίνιο. Το αλουμίνιο είναι εξαιρετικά τοξικό για το νευρικό σύστημα και τα νεφρά.


Ζάχαρη. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε ζάχαρη και οποιαδήποτε τρόφιμα που μετατρέπονται σε ζάχαρη, όπως τα δημητριακά, ζυμαρικά, υδατάνθρακες, το ψωμί και τα περισσότερα φρούτα. Έτσι, για όσους ασχολούνται με τον καρκίνο, η εξάλειψη της ζάχαρης είναι το κλειδί. Για εκείνους που ψάχνουν για τη διατήρηση της υγείας και έχουν μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα, δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα.


Άσπρο αλεύρι.  Οι εμπορικά καλλιεργούμενοι σπόροι υποβάλλονται σε  μυκητοκτόνα. Τα φυτά στη συνέχεια ψεκάζονται με φυτοφάρμακα. Αυτά συλλέγονται και αποθηκεύονται σε κάδους επικαλυμμένους με εντομοκτόνα.΄

Όλα  αυτά αυξάνουν το τοξικό φορτίο σας. Τα σιτάρια στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία με υψηλή θερμοκρασία, κυλίνδρους υψηλής ταχύτητας και οξείδιο του χλωρίου υπό μορφή ενός λουτρού αερίου χλωρίου που χρησιμοποιείται ως λευκαντικό, καθώς και για να μην χαλάει. Αυτό που καταλήγετε να αγοράζετε είναι ένα άμυλο που στερείται θρεπτικών ουσιών και είναι γεμάτο από τοξίνες.

Πηγές: cancer.gov, breastcancer.org, naturalon.com tilestwra awakengr