Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Απαγορεύει η Wikipedia να χρησιμοποιείται η Daily Mail ως πηγή πληροφοριών

Οι συντάκτες της Wikipedia την Τετάρτη, δήλωσαν ότι δεν θα χρησιμοποιούν την βρετανική, καθημερινή εφημερίδα “Daily Mail” ως πηγή για τα άρθρα τους.

«Η Wikipedia απαγορεύει τη χρήση της Daily Mail, επειδή θεωρείται μη σίγουρη πηγή», αναφέρει το Mashable....
, το οποίος ανακοίνωσε την απόφαση που πήραν οι συντάκτες της Wikipedia την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, η λογική αυτής της απόφασης και τα κίνητρά της έχουν δημοσιευτεί στην Wikipedia.

Το Mashable διευκρινίζει ότι η εγκυρότητα της Daily Mail, συντηρητική ταμπλόιντ εφημερίδα, αποτελούσε αντικείμενο συζητήσεων ήδη από το 2015. Αλλά η συζήτηση για την χρήση της εφημερίδας ως πηγή πληροφοριών ξεκίνησε πάλι τον Ιανουάριο του 2017, αφού ένας συντάκτης της Wikipedia ξεκίνησε καμπάνια εναντίον της Daily Mail.

Στο εξής, οι συντάκτες της εγκυκλοπαίδειας παρακαλούνται να μην κάνουν πλέον χρήση της εφημερίδας ή του σάιτ ως πηγή. Σύμφωνα με το σάιτ Engadget, αυτή η απόφαση είναι δραματική για την Wikipedia.

«Ούτε τα άρθρα που είναι εμφανώς στοχευμένα, όπως αυτά του Russia Today  που στηρίζεται επίσημα από την ρωσική κυβέρνηση δεν απαγορεύτηκαν. Και οι εκδότες της Wikidepia τολμάνε να λένε ότι δεν πρόκειται για πολιτική απόφαση;», γράφει.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.