O N.Tραμπ έτοιμος να αναβαθμίσει γεωπολιτικά την Ελλάδα - Ποια θα είναι η στάση του στα ελληνοτουρκικά;

Πληροφορίες από την Ουάσγικτον αναφέρουν ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση Ν.Τραμπ θα επιδιώξει την γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας αφού
αφού τόσο στις ΗΠΑ αλλά και στην ΕΕ είναι αρνητική η εντύπωση για τον Ερντογάν και την πολιτική του....


Ετσι,  εκτός από τους γνωστούς Ελληνοαμερικανούς που περιβάλλουν τον νέο Αμερικανό πρόεδρο και ανήκουν στην κλειστή ομάδα των συνεργατών του ο οποίοι είναι οι Πρίμπους, Τζιτζίκος και Παπαδόπουλος, υπάρχουν και δύο ακόμα που κινούνται στον χώρο της οικονομίας.

Ο ένας, μάλιστα, εξ αυτών αναμένεται το επόμενο διάστημα να επισκεφτεί την Ελλάδα. Πρόκειται όχι μόνο για πρόσωπα της εμπιστοσύνης του Αμερικανού προέδρου, αλλά και για κορυφαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα παίξουν κεντρικό ρόλο. Αν και είναι ακόμα πρόωρο, εκτιμάται ότι αυτός που θα επισκεφτεί την Αθήνα όχι μόνο θα έχει πολιτικές επαφές, αλλά και θα διαμορφώνει το περίγραμμα της νέας φάσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, σε μία περίοδο που η γεωπολιτική της θέση αναβαθμίζεται.

Εξάλλου, όσα έχει εξαγγείλει μέχρι τώρα ο Τραμπ σχετικά με την αμερικανική εξωτερική πολιτική οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα παραμένει ένας σημαντικός γεωπολιτικός κρίκος. Πιθανότατα, μάλιστα, ο ρόλος της Ελλάδας να είναι πιο σημαντικός απ’ ό,τι στο παρελθόν, λόγω του γεγονότος ότι η Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν κρίνεται ως «ενοχλητική».

Οι Τούρκοι πάντως πρώτοι απ'όλους φοβούνται ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα είναι η πρώτη αμερικανική κυβέρνηση που θα πάρει ξεκάθαρα το μέρος της ελληνικής πλευράς στα ελληνοτουρκικά.