Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

H Γερμανία επιταχύνει τις απελάσεις μεταναστών

Η Γερμανία, η οποία έχει δεχθεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο μετανάστες από το 2015, θέλει να επιταχύνει τις απελάσεις ανθρώπων που ζητούν άσυλο μέσω μιας δέσμης μέτρων που συζητείται σήμερα το βράδυ εν μέσω της πολεμικής που έχει ξεσπάσει όσον αφορά τις πρόσφατες απελάσεις αιτούντων άσυλο στο Αφγανιστάν.

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ....
, η οποία επικρίνεται ακόμη και από ανθρώπους του πολιτικού της χώρου ότι άνοιξε τα σύνορα της χώρας σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που ζητούσαν άσυλο το 2015 και το 2016, θα συζητήσει απόψε με τους εκπροσώπους των ομόσπονδων κρατιδίων μια δέσμη 16 μέτρων τα οποία αποσκοπούν να αυξήσουν τον αριθμό των απελάσεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ τάχθηκε σήμερα το πρωί υπέρ των "κοινών προσπαθειών" ανάμεσα στο ομοσπονδιακό κράτος και τα κρατίδια, με τα τελευταία να είναι αρμόδια στο θέμα των απελάσεων.

"Θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα και τις απελάσεις γιατί ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που απορρίπτεται αυξάνεται", δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση, σημειώνοντας ότι παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός αυτών που εγκρίνεται το αίτημά τους να παραμείνουν στη Γερμανία.

Μεταξύ των μέτρων αυτών βρίσκεται η δημιουργία ενός "κέντρου απελάσεων" το οποίο θα επιτρέψει τον συντονισμό της δράσης του ομοσπονδιακού κράτους και των περιφερειακών κρατιδίων, όπως και η δημιουργία οικονομικών κινήτρων για να ενθαρρυνθούν οι μετανάστες να επιστρέψουν εκούσια στις χώρες τους.

Η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει επίσης να εντείνει τις πιέσεις της στις χώρες που καθυστερούν να δεχθούν πίσω τους πολίτες τους.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.