Η Άγκυρα ρίχνει «λάδι στη φωτιά»: «Δεν θα επιτρέψουν οι ένοπλες δυνάμεις μας στην Ελλάδα να εκμεταλλευθεί τις βραχονησίδες»

Λίγη ώρα αφότου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προχώρησε σε ρίψη στεφάνου στο σημείο με ελικόπτερο και τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο η Τουρκία ρίχνει «λάδι στη φωτιά»

«Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους» στο Αιγαίο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ...
, προσθέτοντας πως «δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες» και τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας «δεν θα το επιτρέψουν» (ας δει πρώτα σε τι χάλι βρίσκονται μετά τις εκκαθαρίσεις).

«Οι βραχονησίδες "Καρντάκ" (σσ όπως οι Τούρκοι αποκαλούν τα Ίμια) και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους», ήταν η δήλωση του Καϊνάκ σε ημερίδα του πρακτορείου Αναντολού.

Άμεσα, οι δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου δημοσιεύθηκαν στα τουρκικά ΜΜΕ με τίτλους όπως αυτόν της εφημερίδας Σαμπάχ, που στην ιστοσελίδα της γράφει: «Η κυβέρνηση "εξηγεί" τα Ίμια».