Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Πότε θα γίνει ο Μπιλ Γκέιτς ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς διεκδικεί τον τίτλο του πρώτου τρισεκατομμυριούχου στον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Λαμβάνοντας υπόψη την περιουσία του και με βάση τον μέσο ρυθμό αύξησης των επενδύσεών του, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 11% από το 2009, ο Γκέιτς θα μπορούσε να είναι σε ηλικία 86 ετών τρισεκατομμυριούχος....


Σήμερα είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Σύμφωνα με το περιοδικό "Forbes"  η περιουσία του αγγίζει τα 85 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του έχουν ιδρύσει τα ιδρύματα "Bill & Melinda Gates" και "Giving Pledge", μια "δέσμευση από τους πλουσιότερους ανθρώπους και τις οικογένειες του κόσμου ότι θα αφιερώσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους στη φιλανθρωπία".

Ακόμη και αν ο Γκέιτς έχει δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες, η μελέτη διαπίστωσε ότι η περιουσία του έχει αυξηθεί από 50 δισεκατομμύρια σε 85 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που έφυγε από τη Microsoft το 2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Γκέιτς έχει δηλώσει πως, δεν θα αφήσει την περιουσία του στα παιδιά του αλλά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. "Τα παιδιά μου", όπως ο ίδιος δήλωσε, "θα λάβουν κάποια χρήματα όμως θα πρέπει να δημιουργήσουν την δική τους πορεία". 
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.