Ο Τραμπ στο απόσπασμα - Εξοργισμένοι οι Ρεπουμπλικάνοι για τις μυστικές επαφές με του Ρώσους

Δεν είναι μόνο οι Δημοκρατικοί που υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο μεγέθους Γουότεργκειτ, είναι και οι Ρεπουμπλικάνοι που έχουν μετανοιώσει πικρά για την στήριξη που παρείχαν στον Ντόναλντ Τραμπ.
Η ένταση που προκλήθηκε από το ζήτημα των επαφών μεταξύ συνεργατών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων κλιμακώνεται...
, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, που ζητούν τη διεξαγωγή εκτεταμένων ερευνών για την υπόθεση αυτή.

Ο Τραμπ επιδιώκει να στρέψει την προσοχή όλων σε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί “εγκληματική διαρροή από τις μυστικές υπηρεσίες”, σχετικά με την παραίτηση του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν. Η παραίτηση του Φλιν δρομολογήθηκε μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με συζητήσεις που είχε με το Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον κι αναφορικά με τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. Οι τηλεφωνικές αυτές συνομιλίες έγιναν πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ, ενώ όπως διαφάνηκε από τις εξελίξεις, ο Φλιν παραπλάνησε σχετικά με την υπόθεση αυτή, τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Στη διάρκεια της χθεσινής κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Τραμπ περιέγραψε τον Φλιν ως “έναν θαυμάσιο άνθρωπο” που αντιμετωπίστηκε βάναυσα από τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι που ασκούν κριτική στον Τραμπ, όπως οι Γερουσιαστές Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις εξελίξεις. Η πολιτική πίεση που δέχεται ο Λευκός Οίκος αυξάνεται κι από τα σχόλια του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπόμπ Κόρκερ, που είχε υποστηρίξει τον Τραμπ. Ο ίδιος, δήλωσε ότι το ζήτημα που έχει προκύψει με τη Ρωσία απειλεί την ατζέντα των διεθνών θεμάτων του Τραμπ, με ενδεχόμενες επιπτώσεις σε εσωτερικά θέματα, όπως, οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία, αλλά και η φορολογική πολιτική.

Παράλληλα, ο Κόρκερ εκφράζει τις αμφιβολίες του για το αν ο Λευκός Οίκος θα αποστασιοποιηθεί από τον Φλιν και θα δηλώσει ότι ο απόστρατος στρατηγός θα καταθέσει στο Κογκρέσο. “Ας ξεκαθαρίσουμε το συντομότερο, αυτή την υπόθεση με τη Ρωσία,” δήλωσε ο Κόρκερ στην εκπομπή “Morning Joe” του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC. “Ίσως να πρόκειται για ένα πρόβλημα που προφανώς πηγαίνει βαθύτερα από όσο υποπτευόμαστε,” τόνισε με νόημα ο ίδιος.