Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Παραδοχή Πάπα Φραγκίσκου: «Υπάρχει διαφθορά στο Βατικανό αλλά εγώ παραμένω γαλήνιος»

Ότι υπάρχει διαφθορά στο Βατικανό, αλλά εκείνος παραμένει  γαλήνιος, δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξη στο καθολικό περιοδικό Civiltà Cattolica.  «Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, εγώ γράφω ένα σημείωμα προς τον Άγιο Ιωσήφ και το βάζω κάτω από ένα αγαλματάκι που έχω στο δωμάτιό μου», προσθέτει ο ποντίφικας....


Σε ό,τι αφορά σεξουαλικές κακοποιήσεις για τις οποίες ευθύνονται ιερείς, ο Φραγκίσκος δηλώνει: «σε περίπτωση που εμπλέκονται κληρικοί, είναι σαφές ότι βρίσκεται σε δράση ο διάβολος, ο οποίος καταστρέφει το έργο του Ιησού, μέσω εκείνου ακριβώς που έπρεπε να αναγγείλει το μήνυμά του. Αλλά πρέπει να είμαστε σαφείς: πρόκειται για ασθένεια. Αν δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για ασθένεια, δεν μπορεί να λυθεί καλά το πρόβλημα».

«Δυο άτομα στα τέσσερα που ευθύνονται για κακοποίηση, όπως φαίνεται, στο παρελθόν είχαν πέσει τα ίδια θύματα κακοποίησης. Σπέρνεται μελλοντική κακοποίηση, είναι κάτι το φοβερά καταστρεπτικό», τονίζει ο Αργεντινός ποντίφικας.

Ο Φραγκίσκος δηλώνει ότι στις θεολογικές και θρησκευτικές σχολές, θα πρέπει να γίνονται δεκτοί μόνον υποψήφιοι ιερείς, οι οποίοι είναι ώριμοι από ψυχολογικής και συναισθηματικής άποψης. Σε περίπτωση που δεν έχουν καταφέρει να γίνουν δεκτοί σε άλλες σχολές, θα πρέπει να διαπιστώνονται οι ακριβείς λόγοι που οδήγησαν στο αρνητικό αυτό αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, ο λατινοαμερικανός πάπας επανέλαβε: «η ζωή των ανθρώπων αυτών είναι πιο σημαντική από τις διεθνείς συμφωνίες». Ο Φραγκίσκος θεωρεί ότι «προσφέροντας υπηρεσίες στους φτωχούς, μπορεί να βρεθεί ιδανικό έδαφος για τον οικουμενικό διάλογο», από την στιγμή που «οι φτωχοί ενώνουν τους διαιρεμένους χριστιανούς».

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.