Έρχονται οι πρώτοι Γερμανοί συνοριοφύλακες όχι για να εμποδίζουν τις παράνομες εισόδους αλλά τις... εξόδους από την Ελλάδα!

Την άφιξη Γερμανών αστυνομικών στην Ελλάδα καταγράφει ο Γερμανικός τύπος. Το περιοδικό Spiegel αποκαλύπτει στη διαδικτυακή του έκδοση ότι η Ε.Ε σπεύδει προς «βοήθεια» της Ελληνικής Αστυνομίας με την αποστολή 30 περίπου συνοριοφυλάκων που θα φθάσουν το επόμενο δεκαπενθήμερο για περιπολίες στα βόρεια σύνορα της χώρας....


Οι περιπολές  βέβαια αφορούν τον έλεγχο της εξόδου από την Ελλάδα των αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα και όχι φυσικά την αποτροπή εισόδου αφού τα ανατολικά  σύνορα είναι ανοικτά ούτω ή άλλως.

Στην ουσία, αναφέρει το Spiegel πρόκειται για την εφαρμογή μιας απόφασης που είχε λάβει η Frontex, ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση τα εξωτερικά σύνορα ξεκινούν από τα Σκόπια.

Οι πρώτοι ξένοι συνοριοφύλακες αναλαμβάνουν ήδη την Πέμπτη υπηρεσία, ανάμεσά τους είναι και οι πρώτοι δύο Γερμανοί μαζί με ένα σκύλο. Άλλοι δέκα Γερμανοί υπάλληλοι αναμένεται να φθάσουν τις επόμενες ημέρες.

Ο Γερμανικός τύπος δεν κρύβει την ανησυχία που επικρατεί πλέον στο Βερολίνο για την έξαρση του προσφυγικού προβλήματος.

 Στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 65.000 πρόσφυγες, και άγνωστο αριθμός παράνομων μεταναστών, ενώ στην Τουρκία τρία εκατομμύρια.

 Αν η Άγκυρα κάνει πράξη την απειλή της και πάψει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό, τότε υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να πλημμυρίσει πάλι από ανθρώπους που θα αναζητούν διάβαση για τη Βόρεια Ευρώπη επισημαίνει ο Γερμανικός τύπος.