Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Αιολική ενέργεια: Η μεγαλύτερη ανανεώσιμη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ

Η αιολική ενέργεια αναπτύχθηκε τόσο πολύ το 2016 στις ΗΠΑ που αποτελεί τώρα τη μεγαλύτερη ανανεώσιμη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με έκθεση της βιομηχανίας.

Η μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (AWEA) αναφέρει ότι η αιολική ενέργεια αυξήθηκε με το δεύτερο ταχύτερο ρυθμό στην ιστορία της κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2016....
Η αιολική ενέργεια ξεπέρασε την υδροηλεκτρική ως τη μεγαλύτερη πηγή ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές στις ΗΠΑ, και αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πηγή ενέργειας συνολικά.

Στο τέλος του 2015, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, η αιολική ενέργεια αντιπροσώπευε το 4,7% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, πίσω από τον άνθρακα με 33%, το φυσικό αέριο επίσης με 33%, την πυρηνική ενέργεια με 20% και την υδροηλεκτρική ενέργεια με 6%.

«Η αμερικανική αιολική ενέργεια είναι σήμερα η πρώτη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, χάρις σε περισσότερους από 100.000 εργαζομένους σε 50 πολιτείες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AWEA, Τομ Κίρναν.

«Η ανάπτυξη αυτής της καθαρής πηγής ενέργειας βοηθά τις αγροτικές κοινότητες να χρηματοδοτούν νέους δρόμους, γέφυρες και σχολεία, και να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την AWEA, η αιολική ενέργεια αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 10% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ μέχρι το 2020.
Μια πίστωση φόρου παραγωγής αιολικής ενέργειας, η οποία αποτελεί ένα βασικό κίνητρο και παράγοντα ανάπτυξης για τη βιομηχανία, θα λήξει το 2019, αν και το αμερικανικό Κογκρέσο την έχει ανανεώσει πολλές φορές στο παρελθόν.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.