Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Οριστική καθαίρεση του Αχιλλέα Μπέου από τη δημαρχία Βόλου

Με τη σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας εκτός  Δημαρχείου θα παραμείνει ο πρώην δήμαρχος Βόλου και  πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Ειδικότερα, το Ανώτατο  Ακυρωτικό Δικαστήριο με την υπ΄   αριθμ. 360/2017 απόφασή της απέρριψε την προσφυγή του Αχιλλέα  Μπέου  ως αβάσιμη, όπως και όλους τους λόγους που προέβαλε....


Με την προσφυγή του ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, αλλά και ως αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η από 2.12.2015 απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης  Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας με την οποία τέθηκε σε αργία.

Ο Αχιλλέας Μπέος τέθηκε σε αργία λόγω της  εμπλοκής του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011  και της αμετάκλητης παραπομπής του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως είναι σύσταση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απάτη κατ΄  επάγγελμα και συνήθεια, συμμετοχή σε παράνομα στοιχήματα κατ'  εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε αυτό, δωροδοκία και δωροληψία και παράνομη βία.

Παράλληλα, του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της εγγυοδοσίας των 100.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων (απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα). Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Οκτώβριο έχει ξεκινήσει η δίκη του κ. Μπέου ο οποίος μαζί με άλλα 84 άτομα  δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Το Γ' Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος  Ποταμίας) απέρριψε, μεταξύ των άλλων, τον ισχυρισμό του Αχιλλέα Μπέου ότι παραβιάζεται ο πυρήνας του τεκμηρίου   της αθωότητας καθώς τέθηκε σε αργία χωρίς ούτε καν να έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, παραβιάζοντας έτσι  την  ΕΣΔΑ που κατοχυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας.

Παράλληλα, απορρίφθηκε και ο ισχυρισμός του κ. Μπέου ότι με την αργία που τέθηκε νοθεύτηκε  η λαϊκή εντολή, δηλαδή η βούληση των ψηφοφόρων  που  του έδωσαν το χρίσμα του δημάρχου, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό  το  άρθρο 102 του Συντάγματος. Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν και τους ισχυρισμούς του κ. Μπέου ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της  αναλογικότητας.

Αντίθετα, ο κ. Ποταμίας (μειοψηφία) υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός  του κ. Μπέου ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και το άρθρο  102 του Συντάγματος. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον κ. Ποταμία, νοθεύτηκε η λαϊκή βούληση αλλά και η ποινική εμπλοκή του δεν αποτελεί κώλυμα εκλογιμότητας για το συγκεκριμένο αξίωμα του δημάρχου.

Πηγή: protothema.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.