Γιατί γλίτωσε από μεγάλο ρεζιλίκι η Λίβερπουλ…

Το ντέρμπι με την Τσέλσι ήταν για τη Λίβερπουλ μια μεγάλη ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από την κορυφή και παράλληλα να πετύχει την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα της Premier League μέσα στο 2017. Σε εννιά παιχνίδια που έδωσαν τον Ιανουάριο σε όλες τις διοργανώσεις οι «κόκκινοι», έχουν μόλις μια, άλλες τέσσερις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες...
. Ο πρώτος μήνας του νέου έτους αποδείχθηκε εφιαλτικός για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, έμεινε εκτός τελικού του Λιγκ Καπ από την Σαουθάμπτον και εν συνεχεία αποκλείστηκε στη φάση των «32» του κυπέλλου από τη Γουλβς.

Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο και η διαφορά από τους «μπλε» διατηρήθηκε στους δέκα βαθμούς, ωστόσο, παραμένει η μοναδική ομάδα, που δεν έχει χάσει από τις άλλες ομάδες της πρώτης επτάδας. Σε δύο ματς με την Τσέλσι έχει μια νίκη (2-1 εκτός) και μια ισοπαλία (1-1 εντός) και σε δύο αγώνες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δύο ισοπαλίες (0-0 εντός και 1-1 εκτός). Νίκησε 4-3 εκτός έδρας την Άρσεναλ, 1-0 εντός έδρας τη Μάντσεστερ Σίτι και 1-0 εκτός έδρας τη συμπολίτισσα Έβερτον, ενώ απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Τότεναμ στο Λονδίνο. Σε σύνολο οχτώ αγώνων, οι «κόκκινοι» έχουν απολογισμό τέσσερις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Ασφαλώς και μέχρι ώρας αποτελεί παράσημο, αλλά, όπως εξελίσσεται η ιστορία, στο τέλος της σεζόν δεν θα το θυμάται κανείς.

Βέβαια, αυτή η ισοπαλία γλίτωσε τη Λίβερπουλ από μεγάλο ρεζιλίκι και ισοφάριση του αρνητικού σερί ηττών στο «Άνφιλντ». Το μακρινό 1923, οι «κόκκινοι» μέτρησαν τέσσερις συνεχόμενες ήττες για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Την αρχή έκανε η Άστον Βίλα (0-1), ακολούθησαν Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2-3) και Κάρντιφ (0-2) και το καρέ… συμπληρώθηκε από τη Νιουκάστλ (0-1). Το σερί «έσπασε» στον αγώνα με την Γουέστ Χαμ, η οποία ηττήθηκε με σκορ 2-0.

Στο σήμερα και πριν το ντέρμπι με τους «μπλε» είχαν προηγηθεί τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα με τη Σουόνσι (2-3) για το πρωτάθλημα, τη Σαουθάμπτον (0-1) για το Λιγκ Καπ και τη Γουλβς (1-2) για το κύπελλο. Ευτυχώς, για την ομάδα του Λιμανιού, ο Μινιολέ «έβγαλε» το πέναλτι του Ντιέγκο Κόστα στο 76’, το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν…