Φιλιππινέζα γερουσιαστής: Ο Ντουτέρτε είναι ψυχοπαθής κατά συρροή δολοφόνος!

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε είναι «κατά συρροή δολοφόνος» και πρέπει να αναγκαστεί να αποχωρήσει από την εξουσία, δήλωσε σήμερα μια γερουσιαστής, που είναι από τις βασικές αντιπάλους του και η οποία απειλείται με σύλληψη εξαιτίας της φερόμενης εμπλοκής της στη διακίνηση ναρκωτικών....
 Η γερουσιαστής Λέιλα ντε Λίμα θύμισε την επανάσταση «της εξουσίας του λαού», από την οποία ανατράπηκε ο δικτάτορας Φερντινάντο Μάρκος το 1986, για να επιτεθεί πιο σφοδρά από ποτέ εναντίον του Ντουτέρτε και του πολέμου που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι ο πρόεδρός μας είναι ένας δολοφόνος και μάλιστα ένας ψυχοπαθής κατά συρροή δολοφόνος», τόνισε η ντε Λίμα.

Η γερουσιαστής ζήτησε από την κυβέρνηση να τον κηρύξει ακατάλληλο και ζήτησε από τους πολίτες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προεδρία του.

Σύμφωνα με τη ντε Λίμα, το Σύνταγμα των Φιλιππίνων προβλέπει ότι μια κυβέρνηση μπορεί να αναγκάσει σε παραίτηση έναν πρόεδρο, αν κατά πλειοψηφία αυτός κηρυχθεί πνευματικά ανίκανος να κυβερνήσει. Ζήτησε μάλιστα από τους υπουργούς να κινήσουν αυτή τη διαδικασία.

«Σήμερα έχει έρθει και πάλι η ώρα να φανούμε γενναίοι και να αντιταχθούμε σε έναν νέο εγκληματία, έναν νέο δικτάτορα και το κακοποιό καθεστώς του», τόνισε η γερουσιαστής.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης άσκησαν μήνυση κατά της ντε Λίμα με την κατηγορία ότι δημιούργησε ένα δίκτυο διακινητών ναρκωτικών όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης στην προηγούμενη κυβέρνηση του Μπενίνιο Ακίνο.

Η 57χρονη γερουσιαστής, οι υποστηρικτές της και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι αυτές οι κατηγορίες κατασκευάστηκαν για να την κάνουν να σιωπήσει και για να εκφοβίσουν όλους όσοι θέλουν να επικρίνουν τον Ντουτέρτε.

Μετά την ορκωμοσία του Ντουτέρτε τον Ιούνιο, ο οποίος εκλέχθηκε με την υπόσχεση να εξαλείψει τη μάστιγα των ναρκωτικών, η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι έχει σκοτώσει 2.555 υπόπτους, ενώ περίπου 4.000 ακόμη άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Πηγή: Protothema.gr