Προχωράει η επένδυση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Ο λόγος για το τουρκοαραβικό σχήμα της Apollo Investment, ιδιοκτήτριας πλέον με ποσοστό άνω του 96% (μετά και τις πρόσφατες αγορές μετοχών) της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης, η οποία προχωρά πλέον με τις οικονομικές προσφορές από τους μεγαλύτερους εγχώριους κατασκευαστές (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ, INTΡΑΚΑΤ)...
στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις εργασίες ανακαίνισης του γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Οι προσφορές ήταν να κατατεθούν την περασμένη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, ωστόσο κατατίθενται τελικά σήμερα. Πρόκειται για την πρώτη φάση των εργασιών που αφορούν βασικά τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις οι οποίες θα πρέπει να είναι έτοιμες προς παράδοση την άνοιξη του 2018. Στόχος είναι το συγκρότημα να είναι έτοιμο για τη διοργάνωση των Ποσειδωνίων, τα οποία πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια και αποφέρουν έσοδα άνω των 2,5 δισ. ευρώ για το «φιλέτο» της Βουλιαγμένης.

Εκτός των κατασκευαστικών εργασιών, η Apollo προχωρά και τις επιμέρους εγκρίσεις για το έργο, έχοντας λάβει τις προηγούμενες ημέρες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων το πράσινο φως για τις εργασίες. Ειδικότερα, σε σχετική απόφαση που δημοσιεύεται στη «Διαύγεια» η Εφορεία τάσσεται υπέρ της έγκρισης για την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό των ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά» και των κτιρίων και γηπέδων των αθλητικών εγκαταστάσεων (αποθήκες, Tennis Club, αποδυτήρια, υπαίθρια γήπεδα) με τους εξής όρους: Όλες οι εκσκαφικές εργασίες που απαιτούνται με βάση την κατατεθείσα μελέτη να γίνουν με τη συνεχή επίβλεψη αρχαιολόγου, ο οποίος θα προσληφθεί για τις ανάγκες του έργου καθ' υπόδειξη της Εφορείας και η δαπάνη του θα βαρύνει τον κύριο του έργου. Σε περίπτωση εντοπισμού νέων αρχαίων, οι εκσκαφικές εργασίες να σταματήσουν και θα ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία του έργου κατόπιν γνωμοδότησης των αρμόδιων Συμβουλίων του ΥΠΠΟΑ. Η δαπάνη της πιθανής ανασκαφής θα βαρύνει τον κύριο του έργου.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η συνολική επένδυση της Apollo στον Αστέρα, αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους κατασκευής των 13 υπερπολυτελών κατοικιών, οι οποίες ωστόσο θα κατασκευαστούν σε δεύτερη φάση μετά την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων του πρώην ξενοδοχείου «Αφροδίτη».

Την ίδια στιγμή, κατά τις πληροφορίες, η μετάβαση στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, φαίνεται ότι έχει ήδη δρομολογήσει, από τα τέλη Ιανουαρίου, σημαντικές αλλαγές στη διοικητική δομή της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης σε ανώτατο επίπεδο. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν σχεδόν βέβαιη την ανάληψη τoυ management από την υπερπολυτελή αλυσίδα της Four Seasons.